• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
Miraç Kandili bu gece idrak edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA

"Allah'a yükseliş ve arınma" olarak kabul edilen Miraç Kandili, bu gece idrak edilecek.

Miraç Kandili, 8 Mart'ta başlayan "üç aylar"ın ilki olan recep ayının 27'nci gecesine denk geliyor.

Peygamber efendimiz, Miraç gecesi, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce âlemlere ve ilahi huzura yükseldi. Peygamberimiz, yolculuğunda "Burak" adlı binekle seyahat etti.

Beş vakit namaz, miraç gecesinde farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi verildi ve Miraç gecesinde "Amenerrasulü" diye başlayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti indirildi.

Ayrıca bu gece yüce Allah, Peygamber efendimize insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan on iki emir vahyetti.

Mübarek gece dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

“MESCİD-İ AKSA ÖZGÜR KALMADAN MİRAÇ HAKİKİ MANADA YAŞANAMAZ”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, salıyı çarşambaya bağlayan gece, içinde birçok ilahi hikmeti, sırrı ve bereketi barındıran Miraç Gecesi'nin idrak edileceğini kaydetti.

Miracın, Mekke'de, risaletin zor zamanlarında, Peygamber'in bir gece Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da semaya yaptığı ve Allah'ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa ettiği hikmet yüklü yolculuğu ifade ettiğini belirten Erbaş, "Miraç, Peygamber Efendimizin şahsında tevhit, kulluk, sabır ve güzel ahlak üzere sebat edenlerin önüne açılan bir hakikat ve yükseliş ufkudur. Allah'ın birliğine, büyüklüğüne ve kudretine görkemli bir şahitlik, varlığın özüne ve anlamına yapılan olağanüstü bir yolculuktur." ifadelerini kullandı.

Miracın, huzur ve güven içinde bir hayatın, kan, gözyaşı, işgal, yoksulluk ve sefaletin bulunmadığı bir dünyanın inşası için çalışanlara Allah'ın yardım müjdesi olduğuna işaret eden Erbaş, miracın ayrıca "günde 5 vakit namazla yükselişin manasını ve hikmetini tefekkür ederek alemlerin Rabb'inin sonsuz rahmet ve merhametine ulaşmak", "merhameti azalan kalplerin, eşref-i mahlukat olma bilinci zayıflayan insanlığın yeniden dirilişi için en büyük imkan" anlamına geldiğini vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, mesajını şöyle sürdürdü: "Elbette Miraç, Mescid-i Aksa'yı peygamberlerin bir emaneti, kulluk ve insanlık sınavının bir gereği olarak sahiplenmektir. Bugün, işgalci zorbalar tarafından harim-i ismeti çiğnenen, gözü dönmüş zalimlerce masuniyeti ihlal edilen Mescid-i Aksa özgür kalmadan Miraç hakiki manada yaşanamaz. Dolayısıyla Mescid-i Aksa'nın selameti, işgal ve zulmün bertaraf edilmesi için birlik, beraberlik içinde çalışmak bütün müminlere Rabb'imizin yüklediği en büyük sorumluluktur.

Mümin yüreklerin manevi duygu ve hislerle coştuğu bu geceler, dua, ibadet ve tefekkürle Rabb'imize olan imanımızı, Peygamberimize olan bağlılığımızı, namaza olan muhabbetimizi tazelemek ve güçlendirmek için büyük bir fırsattır."

Kullukta ve insani değerlerde en yüce mertebelere yükselişi simgeleyen Miraç Gecesi'nin Müslümanların birlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve hidayetine vesile olmasını dileyen Erbaş, milletin ve bütün İslam aleminin Miraç Gecesi'ni kutladı. (AA)

"MESCİD-İ AKSA ÖZGÜR OLMADAN MÜSLÜMANLAR DA ÖZGÜR OLAMAZ"

BATMAN

Miraç Kandili ile ilgili açıklamada bulunan Kur'an Nesli Platformu, İsra ve Miraç hadisesinin şahidi olan Mescid-i Aksa gerçek özgürlüğüne kavuşmadığı müddetçe diğer beldelerde yaşayan Müslümanların da gerçek özgürlüğe kavuşmayacağını belirtti.

Açıklamada, "Tarihi kaynaklarda Mescid-i Aksa'nın özgür olduğu dönemlerde İslam ümmetinin de özgür olduğu görülmektedir." denildi.

"MESCİD-İ AKSA BUGÜN TERÖR ŞEBEKESİ BASKISI ALTINDADIR"

Açıklamaya şöyle devam edildi: "Tarihi kaynaklarda Mescid-i Aksa'nın özgür olduğu dönemlerde İslam ümmetinin de özgür olduğu görülmektedir. Ne zaman Mescid-i Aksa özgür olmuşsa İslam ümmetinin mensupları da bulundukları coğrafyalarda refah içerisinde yaşamıştır. Özgürlüğümüzün sembolü olan Mescid-i Aksa bugün terör şebekesi israilin baskısı altındadır. Dünya'nın dört bir yanında İslam ümmetinin mazlum ve mustazaf evlatları zulüm altında inim inim inlemektedir. Zalimler ve despotlar hiçbir zaman olmadığı kadar mazlum ve mustazaf İslam ümmetine zulmetmektedir. İsra ve Miraç hadisesinin şahidi olan Mescid-i Aksa gerçek özgürlüğüne kavuşmadığı müddetçe diğer beldelerde yaşayan Müslümanların da gerçek özgürlüğe kavuşmayacağı aşikardır."

"ÖZGÜRLÜĞE KAVUŞMASININ YOLU BİRLİK OLMAKTAN GEÇMEKTEDİR"

İslam ümmetinin üzerindeki bu ölü toprağı atacak, İslam ümmetini yeniden ayağa kaldıracak ve Kudüs'ü özgürlüğüne kavuşturacak yeni Selahaddinlere hiçbir zaman olmadığı kadar ihtiyaç duyulmakta olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "İslam ümmetinin yeniden özgürlüğe kavuşmasının yolu birlik olmaktan geçmektedir. Birlik ve beraberliğimize en büyük katkıyı hiç şüphesiz Mescid-i Aksa sağlayacaktır. Miraç hadisesinin yaşandığı bu kutlu mekân yeniden birlik ve beraberlik içerisinde özgürlüğüne kavuşturulursa inşallah İslam ümmeti hasret kaldığı o özgürlük dönemine erişecektir." denildi.

"ÜMMETİN BİRLİK VE BERABERLİĞİ İÇİN DUA EDELİM"

Açıklamada son olarak, "Miraç Gecesi gibi mübarek geceleri iyi değerlendirip özellikle İslam ümmetinin birlik ve beraberliği için dua etmeyi ihmal etmemeliyiz. Tüm üye ve gönüllülerimizi bu gecede; Miraç Kandili camilerde yapılacak etkinliklere öncülük edip katılım göstermelerini, geceyi başta namaz ibadeti ve Kur'an-ı Kerim tilaveti olmak üzere dua ve zikirlerle geçirmelerini tavsiye ediyoruz. Bu mübarek gecenin İslam ümmetinin birliğine ve dirliğine vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ederiz." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir