• DOLAR 32.509
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2431.494
  • ...
 Hangi iller partiler arasında el değiştirdi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

 31 Mart yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre birçok il partiler arasında el değiştirdi.

Türkiye dün yerel yöneticileri seçmek için sandığa gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre birçok ilde belediye başkanlığı koltuğunun ait olduğu partiler değişti.

İşte el değiştiren şehirler ve partileri.

AK PARTİ

AK Parti bu seçimde 2014 seçimlerinde kazandığı 15 kentte sandıktan birinci parti olarak çıkamadı. AK Parti MHP'ye yedi CHP'ye ise sekiz kentin belediye başkanlığını verdi. AK Parti buna karşılık HDP'den üç, CHP'den iki ve MHP'den ise bir şehri aldı.

CHP

CHP ilk sonuçlara göre Giresun ve Zonguldak'ı AK Parti'ye, tekrar aday göstermediği Mehmet Siyam Kesimoğlu'na ise Kırklareli'yi kaptırdı. CHP kaybettiği üç belediyeye karşın Ankara başta olmak üzere Adana, Antalya, Artvin, Bilecik, Bolu, Mersin, Kırşehir ve Ardahan'ı Cumhur İttifakı'ndan aldı. Henüz kesinleşmeyen sonuçlara göre İstanbul'da da Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu yarışı önde götürüyor. CHP, Ardahan hariç kazandığı bütün yerlere Millet İttifakı'yla ortak bir şekilde girdi. Ardahan'da da HDP tarafından desteklendi.

MHP

31 Mart seçimlerinde en karlı çıkan partilerden biri MHP oldu. MHP, Cumhur İttifakı'yla ortak aday çıkarmadığı Amasya, Çankırı, Erzincan, Kastamonu, Kütahya, Bayburt ve Karaman'ı AK Parti'den aldı.

HDP

HDP, bu seçimde 2014 yılında kazandığı dört ili kaybetti. Ağrı, Bitlis ve Şırnak'ı AK Parti'ye Tunceli'yi ise Türkiye Komünist Partisi adayı Fatih Mehmet Maçoğlu'na kaptırdı. Kars'ı ise MHP'den aldı.

 

  

Bu haberler de ilginizi çekebilir