• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
AK Parti Sözcüsü Çelik: Sandığa giden her oyun takipçisiyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, seçim sonuçlarına dair değerlendirmelerde bulundu.

Seçimlerde geçersiz oylarla ilgili Yüksek Seçim Kuruluna başvurulabileceğini söyleyen Çelik, "YSK'ya başvurarak hukuki sürecin bu şekilde ilerletilmesi, herkesin başvurduğu gayet meşru bir müessese. Ankara ve İstanbul açısından sandık sonuç tutanakları ile sayım-döküm çizelgesi arasındaki uyumsuzluk bizim açımızdan net bir şekilde gözüküyor. Sayım döküm çizelgelerindeki veriler ile sandık sonuç tutanağına aktarılması sürecindeki bu uyumsuzluğu gidermek üzere bu itirazların yapılmasından daha doğal bir şey yoktur. Sonuçlara yapılan itirazlar, vatandaşın attığı her bir oyun yerini bulması açısından son derece önemlidir. Derdimiz hiçbir oyun feda olmamasıdır, atılmış oyla ilgili olarak hakkın ve adaletin yerini bulmasıdır. Çünkü sandık demokratik siyasetin siyasal namusudur. Bu namusu korumak hepimizin görevidir." ifadelerini kullandı.

Çelik, "Bu sonuçları doğru okumak hepimizin vazifesidir. Bu noktada yalan haberler konusundaki duyarlılığımızın altını çiziyorum. YSK'da yürüyen son derece olağan, bütün siyasi partilerin hep beraber gözlemlediği bu süreçle ilgili olarak sanki birtakım manipülasyonlar yapılıyormuş, birtakım örtbas etme faaliyetlerine giriliyormuş gibisinden, sosyal medya başta olmak üzere yapılan bu provokasyonlar ve incitici açıklamalar ile vatandaşlarımızı tahrik etmeye dönük bu açıklamalar karşısında bir kere daha hassasiyetimizin altınızı çiziyoruz." şeklinde konuştu.

Ömer Çelik, itirazların sonuçlanmasının ardından çıkan sonuca net bir şekilde saygı göstereceklerini dile getirerek, "Hiçbir provokasyona mahal vermeyeceğiz. Yurt dışı kaynaklı birtakım şer şebekelerinin ortaya koymaya çalıştığı yaklaşımlara ve bunları içeriye tercüme eden birtakım yaklaşımlara kesinlikle yüz vermeyeceğiz. Aynı demokratik olgunlukla, yüzde 85 oranındaki bir katılımı ortaya koymuş bu demokratik olgunlukla bu süreci de tamamlayacağız. Kazanan yine Türkiye Cumhuriyeti olacaktır, milletimiz olacaktır ve demokrasimiz olacaktır." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir