• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
Özhaseki: Doğru sonucun peşindeyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Özhaseki'nin açıklamaları şöyle: 

"Büyük bir huzur içerisinde herkes gitti, oyunu kullandı. Tabii ki o sandıklardan çıkan sonuca hepimizin saygı duyması gerekiyor. Ankara için düşündeşlerimizi hazırlayıp 3 ay içinde dilimiz döndüğünce, gücümüz yettiğince derdimizi anlatmaya çalıştık. Anlattığımız şeyler Ankara halkının hoşuna gitti. Bizleri Ankara hemşehrilerimizin sevdiğine ve projelerine inandığına eminiz. Seçimler birçok faktörün gelmesiyle oluşuyor. O sandıktan ne çıkıyorsa başımız, gözümüz üstüne. Bu itirazların temel sebebi ille de biz alalım kaygısı değil. Oraya atılmış bir tek oyun bile zayi edilmemesi duygusudur. Oradan da çıkacak sonuçların her ne olursa olsun bizler tarafından kabul göreceği aşikardır. Bütün mensuplarımıza, teşkilatımıza mücadelelerinden dolayı teşekkür ediyorum.

"DOĞRUNUN PEŞİNDEYİZ"

Ankara'da da binlerce sandıkta çok net, bariz hatalar var. Öyle söyleyelim artık. Onların düzeltilmesi tek amacımız. İlle de sonuç değişsin, biz almak istiyoruz diye gayretimiz yok. Sadece milletin iradesinin doğru bir şekilde tecelli etmesini arzu ediyoruz. Doğrunun peşindeyiz. Ömrümüz demokrasi mücadelesiyle geçti. Bugün de tabii ki aynı söylediğimiz kurallara uygun davranacağız

Biraz önce İstanbul'a oy tutanağı gönderdiler. Bir yerde 201 oy Binali Bey, 100 küsur oy karşı taraf almış, 201 oyu İşçi Partisi'ne, 1 oyu Binali Bey'e yazmıştır. Bu kasıt da olabilir, hata da olabilir. Mücadelemiz bu yönde.

Ankara'da bu hatalar epeyce var. Bunlar sonucu ne kadar etkileyecek göreceğimiz önümüzdeki günlerde. AK Parti kendi içinde özeleştiri kültürünü çok geliştirmiş, objektif olarak doğruları ortaya koymaya çalışan en önemli partidir diye düşünüyorum. Diğer partilerde bu kültürün çok geliştiğini zannetmiyorum. Biz kendi içinde oturup istişare kültürüyle, doğru nedir, biz ne hata yaptık, bunları tek tek irdeleyen partiyiz.

"DEMOKRASİDE OLAĞAN SONUÇLAR"

Bir kere açık ara birinci partiyiz. 16 yıldır seçimlere giriyoruz. Bu bir dünya rekorudur. Girdiğimiz yerel seçimlerde karşıda dörtlü ittifaklar olmamıza rağmen açık ara birinci partiyiz. Bu milletimizin bize teveccühünü, güvenini gösterir. Ancak şehirlerde diğer partilerin biraz öne geçip belediye başkanlığı alması çok önemsenecek bir olay değildir.

Cumhur İttifakı'nın ortak özelliği yerli ve milli olmasıdır. Arkadaşlarımız gerçekten centilmence mücadele verdiler. Geldiğimiz noktada gerek AK Parti'de MHP'nin toplam belediye sayısı 50'yi geçmiştir. Biz CHP, MHP'den belediyeler aldık. Bizden MHP'ye giden belediyeler oldu. Bu demokraside olağan sonuçlardır. Vatandaşlar yeni yüzler görmek isteyebilir.

Şimdi bize düşen oturup bu işin objektif olarak çalışmalarını yapmak, hatamız varsa peşinen kabul edip, ona göre yol almak. AK Parti belediyeler olarak Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu manifestonun takipçisi olacağız. Bunlar gerçekten Türkiye'nin yeni dönemde medeniyet inşası yolunda yapılan belediyelerin en önemli adımları diye düşünüyorum."

ANKARA İL BAŞKANI ÖZCAN: BİZİM AÇIMIZDAN BU SEÇİM HENÜZ SONUÇLANMAMIŞTIR

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, 31 Mart Mahalli İdareler Seçim sonuçları ve usulsüzlükler hakkında, AK Parti Ankara İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Seçim günü Ankara'nın 25 ilçesinde 12 bin 180 sandıkta, 3 milyon 362 bin 639 seçmenin oy kullandığını belirten Özcan, "Oy kullanımının tamamlanmasıyla birlikte, Ankara'mızın 25 ilçesinin 22 sini Cumhur İttifakı kazanarak büyük bir başarı elde etti. Vatandaşlarımızın kullandığı oyların, olduğu gibi Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) iletilmesi için, teşkilatım sabaha kadar çalıştı ve halen çalışmaya devam ediyor. Ankaralı vatandaşlarımızın oylarının adil bir şekilde sonuçlara yansıması için AK Parti Ankara Teşkilatı olarak gerekli tüm çabayı harcamaktayız." şeklinde konuştu.

Şuana kadar elde edilen ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklarını, YSK'nın sonuçlarıyla karşılaştırıldığında yanlış ve eksikliklerin tespit edildiğini aktaran Özcan, "Yaptığımız tespitler neticesinde, 108 bin 680 oyun geçersiz sayıldığını ve bir o kadar da YSK sistemine yanlış sonuç girildiğini, elimizdeki ıslak imzalı sonuç tutanaklarının, büyük bölümünde geçersiz oyların normalden fazla olduğunu, hangi sebeple geçersiz kabul edildiğinin belli olmadığını ve sandık sonuç tutanağına bilgilerin hatalı girildiğini tespit ettik." diye konuştu.

Yapılan yanlışlıklara örnek veren Özcan, şunları kaydetti:

"Zarfın içine, aynı seçim türüne ait birden fazla oy pusulası çıkmış olması halinde, bu seçim türüne ait oy pusulaları hesaba katılmazken, bir zarfın içinde iki muhtarlık pusulasının çıkması, iki Büyükşehir Belediye Başkan adayının pusulasının çıkması nedeniyle geçersiz sayılmıştır. Bu şekilde, çok sayıda oylarımız geçersiz sayılmıştır. Bizler, Ankara teşkilatı olarak sadece AK Parti'nin oylarının değil, tüm Ankaralı vatandaşlarımızın oylarını ve hakkını korumakla yükümlü bir teşkilatız. Kullanılan oyların doğru bir şekilde sonuçlara yansıyıncaya kadar takipçisi olacağız. Bu anlamda, tüm hukukçularımız ile birlikte, yarın 12 bin 180 sandığın büyük bir bölümüne, hukuki yollardan gerekli itirazlar gerçekleştirilecektir. Bizim açımızdan bu seçim henüz sonuçlanmamıştır, inanıyoruz ki tıpkı 25 ilçenin 22’sini alan Cumhur İttifakı, bu usulsüzlüklerin neticesi sonucunda Büyükşehir Belediyesi seçiminin sonucu değişecektir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir