• DOLAR 32.5
  • EURO 34.58
  • ALTIN 2477.742
  • ...
​"Doğu-Güneydoğu'daki halk AK Parti'ye güçlü bir destek sundu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dün Türkiye genelinde yapılan 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerini değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti'nin Doğu-Güneydoğu Bölgesi'ndeki artan oylarına ilişkin vatandaşların, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu çok iyi kavradığını ve gereğini yaptığını söyledi.

Bingöl’de basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, dün gerçekleşen 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerini değerlendirdi.

Yılmaz, “Herkes söyleyeceğini söyledi, en sonunda vatandaş sandıkta son sözünü söylemiş oldu. Hala devam eden bir süreç var.  Hukuki bir süreç biliyorsunuz itirazlar, bazı sandıklarla ilgili yeniden sayımlar. Türkiye genelinde bu tür süreçlerin devam ettiğini görüyoruz.” dedi.

“Türkiye genelinde AK Parti yüzde 45’e yakın bir oy aldı”

Türkiye genelinde AK Parti'nin yüzde 45’e yakın oy aldığını belirten Yılmaz, "Cumhur ittifakı ile birlikte yüzde 52’ye yakın bir oy oranında söz ediyoruz. Bu da gerçekten bir başarı. Cumhurbaşkanımız gerçekten çok yoğun bir mesai sarf etti. Parti teşkilatlarımız bütün ilgili birimlerimiz, bu vesileyle bütün teşkilatlarımıza, gönüllerimize koşuşturan bütün herkese şükranlarımızı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yılmaz şunları söyledi: “Genel itibariyle hakikaten huzur içinde geçen bir seçim süreci yaşadık. Bu süreçte baktığınız zaman Türkiye'nin geneli ile ilgili değerlendirmeler yapılabilir. Bir de Doğu Güneydoğu ile ilgili değerlendirmeler yapılabilir. Doğu ve Güneydoğu'da özellikle önemli oranda AK Parti'nin güç kazandığını bazı belediyelerin el değiştirdiğini görüyoruz. İşte Ağrı, Bitlis ve Şırnak örneği gibi yerlerde el değiştiren belediyeler söz konusu. Yine oy oranlarında değişimler söz konusu.  Belediyeler değişmezse bile bu durum tabii iyi bir analiz edilmeli. Gerçekten Doğuda Güneydoğu'da yaşayan insanlarımız AK Parti'ye bu dönemde çok ciddi bir güç verdiler.  Sayın Cumhurbaşkanımız dün akşam özellikle Kürt vatandaşlarımıza teşekkür etti. Gerçekten doğuda Güneydoğu'da Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu çok iyi kavrayan halkımız gereğini yaptı ve güçlü bir destek sundu. Ben de bu vesileyle hepsine şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı olsun diyorum bu neticeler.”

"Nefis muhasebesi yapacağız"

Türkiye’nin bu seçimlere farklı şartlarda girdiğini dile getiren Yılmaz, “Oldukça farklı uluslararası şartlarda, ekonomik şartlarda bu seçim süreci yaşandı. Buna rağmen elde edilen bu oy oranı gerçekten takdire şayandır. Ama yine Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi biz her zaman nefis muharebesini yapan bir partiyiz. Oy oranlarımız ne olursa olsun mutlaka dönüp kendimize nerede eksiğimiz var. Nerede boşluğumuz var, bunları sorup geleceğe dönük bir nefis muhasebesi de her seçimde olduğu gibi bu seçimde de inşallah yapacağız. Bugünden itibaren o sürecin Ankara'da genel merkezimiz de başladığını ifade edebilirim.” Şeklinde konuştu.

“2023'e kadar bir seçim söz konusu değil”

2023'e kadar bir seçimin olmadığını hatırlatan Yılmaz, Türkiye'nin ilk defa seçimsiz uzun bir döneme girmiş olduğunu belirterek, “Bunun kıymetini hepimizin bilmesi lazım. Özellikle de ekonomi, dış politika gibi alanlarda seçimlerin olmadığı bir ortamda çok daha fazla konsantre olarak önemli meseleler için adımlar atılmasını mümkün olduğu bir döneme girmiş bulunuyoruz. Bu dönem Türkiye için bir fırsat penceresidir. Bu fırsat penceresini hep birlikte iyi değerlendirdiğimiz takdirde ekonomide yapacağımız reformlarla, dış politikada alacağımız inisiyatiflerle, demokraside, başka alanlarda atacağımız adımlarla inanıyorum ki Türkiye 2023 ve ötesine geçen hedeflerine çok daha yoğunlaşarak bu süreci değerlendirecektir. Dolayısıyla bu fırsat penceresi önümüzde duruyor.” ifadelerini kullandı.

“Bingöl merkezde oy kaybı yaşadığımızı görüyoruz”

“Bingöl merkezde sadece AK Parti olarak baktığımızda bir oy kaybı yaşadığımızı görüyoruz.” diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

“Bunun da muhasebesini en geniş şekilde yapacağız inşallah. Biz her zaman şuna inanmış bir partiyiz; sonuç ne olursa olsun kendimizi sorgulamak durumundayız. Vatandaşın tercihleri başımızın, gözümüzün üstünde vatandaş bir konuda bir karar verdiyse onu tartışmamızın bir anlamı yok. Vatandaş her zaman haklıdır öyle bakıyoruz. Kendi perspektifinden ne demişse vatandaşın bu mesajını bizim almamız lazım ve ona göre kendimizi kontrol etmemiz lazım. Bundan dersler çıkarmamız lazım. Bingöl merkezde de inşallah bu dersleri çıkaracağız. İnşallah vatandaşımıza layık olmaya çalışacağız.” (Nihat Kanat-İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir