• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
`Kerbela, Allah Yolunda İzzetlice Duruşun Meydanıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Marmara Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Pendik`te bulunan Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirdiği program Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Furkan-Der gönüllülerinden Erhan Dayı`nın sunumunu gerçekleştirdiği programın açılış konuşmasını Furkan-Der Başkanı Nizamettin Yaçin Hoca yaptı.

Fırat`ın Suyunu Bile Esirgediler
Yaçin Hoca konuşmasında Müslümanların yaşantısının Kur`an`a göre olmasının gerektiğini kaydederek şunları söyledi. "Yezit makam ve mevki sevdalısıydı. O sevdaya nefislerinin buyruğuna girmiş askerlerini de katarak gücünü daha güçlendirmişti. Kitaptan ayrılan bu güruh Hz. Hüseyin`i şehit ettiler. Mazlum insanların mazlumiyetlerine saldırdılar. Onları makam, para ve zevk için şehid ettiler. İşte bu Zalim yöneticiler bunları yaptılar. Hz. Hüseyin ve yarenlerine Allah`ın bahşettiği Fırat`ın suyunu bile esirgediler. Ama şehitlerin efendisi onlara meyletmeyip şahadet şerbetini içerek kendinden sonra gelecek olan Müslümanlara izzetli duruşunu nasıl olacağını haykırmıştır. Biz de buradan İmam Hüseyin ve yarenlerini selamlıyoruz."

İslam Tarihinin Kerbelası Bir Tanedir
Nizamettin Hoca`nın yaptığı konuşmanın ardından Mustazaflar Hareketi Kurucu Üyelerinden Sait Şahin Kerbela Hadisesini, Hz. Hüseyin`in misyonunu ve verdiği mesajları anlatan bir konuşma yaptı.

Şahin, "İslam tarihi çok acılarla doludur. İslam tarihi acılar tarihidir. Ama Kerbela gibisi İslam tarihinde yoktur. İslam tarihinin Kerbelası bir tanedir. İslam tarihi Peygamberlerini öldüren Yahudilerden çok bahseder. Neden bahseder; sizlerde onlara benzemeyin diye. Allah Peygamberlerini öldüren Yahudilerden bahsederken de İslam ümmetini peygamberine ve çocuklarına sahip çıksın diye bahseder. Kerbelayı yaşatan Hıristiyanlar, Yahudiler değildir. Kerbelayı yaşatanlar, Müslümanların ta kendileridir. Diğer bir yönüyle ahretini dünyasına satanlardır" dedi.

Kerbela`nın Asli Mesajı ve Mücadelesini Örnek Almamızdır
"Kerbela, Peygamber Efendimize önceden bildirilmişti" diyen Şahin, "Peygamber torununun şehid olacağını Cebrail (a.s) O`na bildirmişti. Ümmet Hz. Hüseyin`in şehid olacağını biliyordu. Resulallah torununun nerde şehid olacağını ümmete bildirmişti. Kerbela hadisesini Müslüman bir grup yapmıştı.

Kerbelaya ağlayacağız. Ama bize bakan tarafı ağlamak değildir. Ağlamak o`na olan sevgimizdendir. Ama bize verdiği mesaj ağlamak değildir. Asli olan mesajı bizim O`nu örnek almamızdır. Hakk`ın yolunda olanlar Hüseyin`in yolundadır. Batılın yolunda olanlar ise Yezit`in yolundadır. Bir taraf ahretini dünyaya satanlar, diğer tarafta ise dünyasını ahretine tercih edenler. Kerbela da bu iki tarafı da görüyoruz" diye konuştu.

Kerbela`nın Kahramanı Hür
Şahin konuşmasını Hz. Hür`ü anlatarak sürdürdü, "Kerbela`da iki kişiden bahsetmek lazım. Biri Ömer Bin Sad, diğeri de Hür. Ömer Bin Sad cennet ve cehennem arasında tercih yaparken dünya sevgisine ve makama meylederek cehennemi tercih etti. Ama Hür bu iki tercih arasında dünyayı elinin tersiye iterek cennete talip oldu. Hür`den günümüze çok büyük örnekler var. Özellikle ahret tercihinde…"

Kerbela Başları Kesilenlerin Hadisesidir
Şahin, "Kerbela başların kesilmişlerin hadisesidir. Kerbela`da ki birçok şahsın başı kesildi. Bunların başında Hz. Hüseyin vardı. İslam tarihinde iki kişinin başı kesilmiştir. Bunlardan ilki Hz. Yahya (a.s)`dır. Allah Teâlâ Hz. Yahya`nın ismini Cebrail (a.s) aracılığıyla koymuştur. Hz. Hüseyin`in ismini de Allah Teâlâ Cebrail (a.s) aracılığıyla vermiştir. İkisinin de başı Allah yolunda feda olmuştur. Allah`ın isim koymasının karşılığı O`nun yolunda baş vermektir" dedi.

Kerbela Davasını Kadınlarımız Sürdürdü
Şahin son olarak Kerbela`da kadınların misyonunu anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü, "Kerbela davası erkeklerce bir yere kadar getirilip kadınların sahip çıktığı bir yüce davadır. Kerbela`da bir Müslüman kadının çocuğunun başı kesildiğin de onların tepkileri şöyle olmuştur; biz çocuklarımızı Allah yolunda vermek için yetiştirdik. Allah yolunda vermedikten sonra çocuklarımızın bize bir faydası yoktur. Bu din çocuklarını Allah yolunda feda edecek annelerin dinidir. Ölüme evet alçaklığa hayır, deri soyulmasına evet zillet altında boyun büküp yaşamaya hayır. Yarın hesabı olan bir dünyaya gidiyoruz. Allah hesabın görüldüğü gün kendisi için kurban olanların mükâfatlarını verecek. Rabbim, dünyanın her yerinde bir nevi Kerbelaların yaşandığı, zulümleri sonlandırsın. Müslümanları da izzetli kılsın."

Grup Özlem`in sanatçıları Eyüp, Mücahid ve Ali`nin seslendirdiği ilahi ve ezgiler salonda duygusal anlar yaşattı.

Yoğun katılımın olduğu "Her Gün Aşura Her Yer Kerbela" adlı program Seyfullah Sivi`nin okuduğu şiir ve Erol Aslaner`in duasıyla son buldu.
(Mehmet Laçin-Adem Çiçek - İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir