• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Öğretmenler Gününde Başörtüsü Yasağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sivas`ın Kangal ilçesinde Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen törende başörtülü öğretmenlerin çelenk koymasına ve yemin törenine katılmalarına izin verilmedi. Yemin töreninde hiçbir başörtülü öğretmene izin vermeyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`ne tepki gösteren başörtülü öğretmenler, salonu terk etti.

Konu üzerine konuşan MHP İlçe Başkanı Salih Dülger, programlara katılan tek siyasi parti temsilcisi olduğunu söyleyerek, kutlamalarda yaşanılanlara anlam veremediğini söyledi. Bazı kadın öğretmenlerin ağlayarak ayrıldığını ifade eden Dülger, "Bugün Kangal`da Öğretmenler Günü istenilen düzeyde olmadı. Özellikle bayan öğretmenler açısından çok üzücüydü. Türkiye`nin her yerinde kutlanıyor. Bu aşılmış gibi görünüyor ama Kangal`da yaşanan manzarayı tarif etmek mümkün değil. Sevinçle oraya katılmış stajyer öğrenciler belli bir intibaktan geçmişler, yemin edecekler.

Başörtülü oldukları için çelenk merasiminde başlayan kaos daha sonra Kültür Evi`nde düzenlenen Öğretmenler Günü kutlamalarında önce içeri alınmamaya çalışıldı, daha sonra yemin etmelerine müsaade edilmedi. Keşke kaymakama ulaşabilseydim söyleyeceği bir şeyler vardı. Çok önem verdiğimiz bir meslektir. Türk milleti olarak öğretmenlere, askerlere saygı duyar, değer veririz. Bunların bir kısmının bugünü kutlayamaması, hatta ağlayarak dönmelerini anlamak mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir