• DOLAR 32.312
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2278.631
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

'HER BELEDİYE YÖNETİMİ ŞİKAYET HATTI OLUŞTURMALI'

Yeni dönemde hizmetin ön plana çıkması gerektiğinin altını çizen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Artık siyasi partiler seçim tartışmalarını bırakıp hizmete odaklanmalı. İyi bir belediye yönetimi kaostan uzak, huzurlu ve refah bir kent ortamı oluşturulmalı. Halkın önemsediği konular üzerinde durulmalı. Her belediye, mutlaka şikâyet hattı oluşturmalı ve gelen şikayetler kısa sürede çözüme kavuşturulmalı. Çünkü iyi bir belediyecilik, vatandaş ve bölge esnafı ile teması kesmeyip sürekli diyalog halinde kalarak sağlanabilir' diye konuştu.

'ŞEHİR PLANLAMADA VATANDAŞ DAHA ÇOK DÜŞÜNÜLMELİ'

Belediye yönetiminden öncelikli beklentilerini de dile getiren Palandöken,

'Daha yaşanılabilir bir kent için özellikle büyük-küçük demeden kentlerin yeşil alanlara ve geniş meydanlara ihtiyacı var. Yeni dönemde otopark sorununa öncelik verilmeli. Yeni yapılan binalarda daire sayısına göre otopark alanları inşa edilmeli. Temiz bir hava, doğru işleyen bir trafik düzeni sağlanmalı. Kentsel dönüşümde vatandaşlarımız mağdur olmamalı. Toplu ulaşım sistemleri geliştirilmeli ve mevcut ulaşım sistemleri iyi şekilde işletilmeli. Öte yandan ulaşım sektöründe yer alan ve adeta kamusal hizmet sunan taksici, dolmuşçu ve halk otobüsçü esnafımıza haksız rekabet ortamı yaratan AVM ve büyük marketlere ait ücretsiz servislerinin esnaf gibi yolcu taşıması önlenmelidir. Halkımızın ve esnafımızın daha rahat, daha huzurlu bir ortamda yaşayabilmeleri için çevre temizliğinin yanı sıra ilaçlama, aydınlatma hizmetleri için daha çok gayret göstermelidir' şeklinde konuştu.

'ESNAF VE SANATKARIMIZIN İHTİYAÇLARINA CEVAP VERİLMELİ'

Yeni belediye yönetimlerinde esnaf ve sanatkarın ihtiyaçlarına da cevap verilmesini isteyen Palandöken,

'Esnafımız iş yeri açma ve çalışma ruhsatı alırken yasal kuralların dışında başka taleplerle karşılaşmamalıdır. İmar, inşaat ve iskan işlemleri hızlı ve bürokratik formaliteden uzak bir şekilde vatandaşa sunulmalıdır. Esnaf ve sanatkârımızın işlettiği, yerel yönetimlere ait iş yerlerinin kira artış oranları devletin belirlediği enflasyon oranlarını geçmemelidir. Kamuya ait iş yerlerinde ise belediyeler esnafa öncülük tanımalıdır. AVM ve zincir marketler ile indirim marketlerinin açılışlarına izin verilirken yerel yönetimler emeği ve alın teri ile evine ekmek götürmek isteyen esnaf ve sanatkârları dikkate almalı ve onların haklarını koruyacak ve kollayacak şekilde karar vermelidir. Pazar alanları esnafın ihtiyacına uygun belirlenerek dizayn edilmeli ve vatandaşın daha kolay ulaşabileceği yerlere kurulmalıdır' dedi.