• DOLAR 32.39
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2326.501
  • ...
Mescid-i Aksa özgür olmadan Müslümanlar da özgür olamaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformu, Miraç Kandili ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu.

İsra ve Miraç hadisesinin şahidi olan Mescid-i Aksa gerçek özgürlüğüne kavuşmadığı müddetçe diğer beldelerde yaşayan Müslümanların da gerçek özgürlüğe kavuşmayacağı belirtilen açıklamada, "Tarihi kaynaklarda Mescid-i Aksa'nın özgür olduğu dönemlerde İslam ümmetinin de özgür olduğu görülmektedir." denildi.

"Kulunu (Muhammed -aleyhissalâtü vesselâm-'ı) bir gece, Mescid-i Harâm'dan kendisine bazı ayetlerimizi göstermek için, etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa'ya götüren Allah, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilen, hak­kıyla görendir." (İsra, 1) ayeti ile başlayan açıklamada, "Recep ayının 27. gecesi İslam ümmeti tarafından Miraç Gecesi olarak kabul edilmektedir. Ayette de belirtildiği üzere Peygamber Efendimiz(sav) bu gece Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, Mescid-i Aksa'dan da birtakım ayetlere şahit olmak için semaya çıkarılmıştır." ifadelerine yer verildi.

"Özgürlüğümüzün sembolü olan Mescid-i Aksa bugün terör şebekesi baskısı altındadır"

"Peygamber Efendimiz (Sallahu Aleyhi ve Sellem) ümmetine bu gecede 'Beş vakit na­maz, Bakara sûresinin sonu ve ümmetinden şirke düşmeyenlere büyük günahlarının affedildiği haberi…' (Müslim, Îman, 279) müjdeleri ile dönmüştür." denilen açıklama şöyle devam etti:

"Tarihi kaynaklarda Mescid-i Aksa'nın özgür olduğu dönemlerde İslam ümmetinin de özgür olduğu görülmektedir. Ne zaman Mescid-i Aksa özgür olmuşsa İslam ümmetinin mensupları da bulundukları coğrafyalarda refah içerisinde yaşamıştır. Özgürlüğümüzün sembolü olan Mescid-i Aksa bugün terör şebekesi israilin baskısı altındadır. Dünya'nın dört bir yanında İslam ümmetinin mazlum ve mustazaf evlatları zulüm altında inim inim inlemektedir. Zalimler ve despotlar hiçbir zaman olmadığı kadar mazlum ve mustazaf İslam ümmetine zulmetmektedir. İsra ve Miraç hadisesinin şahidi olan Mescid-i Aksa gerçek özgürlüğüne kavuşmadığı müddetçe diğer beldelerde yaşayan Müslümanların da gerçek özgürlüğe kavuşmayacağı aşikardır."

"İslam ümmetinin yeniden özgürlüğe kavuşmasının yolu birlik olmaktan geçmektedir"

İslam ümmetinin üzerindeki bu ölü toprağı atacak, İslam ümmetini yeniden ayağa kaldıracak ve Kudüs'ü özgürlüğüne kavuşturacak yeni Selahaddinlere hiçbir zaman olmadığı kadar ihtiyaç duyulmakta olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "İslam ümmetinin yeniden özgürlüğe kavuşmasının yolu birlik olmaktan geçmektedir. Birlik ve beraberliğimize en büyük katkıyı hiç şüphesiz Mescid-i Aksa sağlayacaktır. Miraç hadisesinin yaşandığı bu kutlu mekân yeniden birlik ve beraberlik içerisinde özgürlüğüne kavuşturulursa inşallah İslam ümmeti hasret kaldığı o özgürlük dönemine erişecektir." denildi.

"Ümmetin birlik ve beraberliği için dua etmeyi ihmal etmemeliyiz"

Açıklamada son olarak, "Miraç Gecesi gibi mübarek geceleri iyi değerlendirip özellikle İslam ümmetinin birlik ve beraberliği için dua etmeyi ihmal etmemeliyiz. Tüm üye ve gönüllülerimizi bu gecede; Miraç Kandili camilerde yapılacak etkinliklere öncülük edip katılım göstermelerini, geceyi başta namaz ibadeti ve Kur'an-ı Kerim tilaveti olmak üzere dua ve zikirlerle geçirmelerini tavsiye ediyoruz. Bu mübarek gecenin İslam ümmetinin birliğine ve dirliğine vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ederiz." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir