• DOLAR 32.523
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2496.419
  • ...
24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-24 Kasım Öğretmenler Günü programı münasebetiyle Yeni Kültür Merkezi Konferans salonunda saat: 09.00`da program gerçekleştirildi. Programa Batman Valisi Yılmaz Arslan, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Milletvekili Ziver Özdemir`in yazılı mesajları okundu.

 

Okunan mesajların ardından tören mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Ziya Gökalp Anadolu öğretmen lisesi öğretmeni Fırat Anlı ve Emekli öğretmenler adına Özgül Ortaboy birer konuşma yaptılar.

 

Program iki öğrencinin okuduğu şiirlerin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa`nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Akboğa konuşmasında, \"Eğitim yoluyla elde edilen başarı ve kazanımlarda en büyük pay her türlü değişime ve teknolojik gelişime rağmen bir alternatifi olmayan eğitim sisteminin itici gücü öğretmenlerimize aittir\" diyen Akboğa konuşmasına tüm öğretmenlerin 24 Kasım öğretmenler günü kutlu olsun diyerek son verdi.

 

Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa`nın konuşmasının ardından 2012 yılında hizmet süresini tamamlayıp emekliye ayrılan Atatürk ilköğretim okulundan Selahattin Karaaslan, Zübeyde hanım ilköğretim okulundan Özgül Ortaboy ve Kültür ilköğretim okulundan Ayfer Aktan adlı öğretmenlere hizmet şeref belgelerini Batman Valisi Yılmaz Arslan verdi.

 

Emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgelerini veren Vali Arslan, burada kısa bir konuşma yaparak, \"Batman`da göreve başladığım 3 aylık kısa bir süre içinde Batman`da eğitim alanında önemli hizmetlerin gerçekleştiğini gördüm. Batman`ı önce bölge illeri arasında sonrada 81 il içinde eğitimde söz sahibi bir il yapma hedefinin ancak siz değerli öğretmenlerimizin desteğiyle gerçekleşebileceğinin farkındayım\" dedi.

 

Vali Arslan, mülki amirlik süresi içinde eğitimin önemini ifade eden şahit olduğu birkaç örneği anlattı. Vali Arslan konuşmasına 24 Kasım öğretmenler gününü kutlayarak son verdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir