• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
İş Merkezinin Hafriyat Sorununu Çözüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Merkez Kazım Karabekir Caddesi`nde yer alan 5 katlı Soydan İş Merkezi 23 Ekim ve 9 Kasım`da meydana gelen depremlerde ağır hasar görmüş ve işyeri sahipleri tarafından yıktırılmıştı.

 

16 hisseli işyeri sahipleri yeni bina yapmak için bir müteahhitle anlaştı. Ancak temel kazı çalışmaları ve çıkan hafriyatların taşınma işlemi Van`ın en işlek caddesi olan Kazım Karabekir Caddesi`ndeki trafiği aksatınca İl Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından mesai saatleri içinde iş makinelerinin çalışmasına izin verilmemişti. Bunun üzerine işyeri sahipleri konuyu Van Ticaret Odası (VATSO) Başkanı Mirza Nadiroğlu aracılığıyla Van Valisi Münir Karaloğlu`na ileterek, sorunun çözümü için destek istedi.

 

Sorun Böylece Çözüldü

VATSO Başkanı Nadiroğlu, işyeri sahipleri ve yüklenici firma yetkililerinin de hazır olduğu inşaat alanında incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, şehir merkezindeki trafiğin ve çevre kirliliğinin yaşanmaması için taraflarla bir görüşme yaptı. İşyeri sahiplerinin temel kazısında çıkacak hafriyatların biran önce taşınması için Pazartesi gününden itibaren Cuma gününe kadar sabah 07.00 ile 16.00 saatleri arasında iş makinelerine izin verilmesini talep etti.

 

İş merkezindeki çalışmaların aksamaması ve işyeri sahiplerinin mağdur olmaması için bu teklife sıcak bakan Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Ümüt Yurdakul`a caddedeki trafiğin aksatılmaması şartı ile yardımcı olması talimatını verdi. Günlerdir sıkıntı yaşayan Soydan İş Merkezi`ndeki iş yeri sahipleri ve kararın ardından Vali Münir Karaloğlu`na `teşekkür` etti. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir