• DOLAR 32.584
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2428.295
  • ...
Mısır`ın Devrik Lideri Tekrar Mahkeme Karşısında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 



MISIR- Birçok insanın öldüğü ve Yüzlercesinin yaralandığı 25 tarihinde ülkede devrim sonrası Hüsnü Na Mübarek başta olmakla birlikte halka kurşun sıkanlar yargılanmaya devam ediyor.

 

25 Ocak tarihinde Mısır halkının büyük bir kısmının katıldığı gösterilere diğer Arap Ülkerlerinde olduğu gibi askeriye tarafından silahlı müdahaleyle karşı karşıya kalınmıştı. Birçok insanın öldüğü ve Yüzlercesinin yaralandığı ülkede devrim sonrası Hüsnü Na Mübarek başta olmakla birlikte halka kurşun sıkanlar yargılandı.

 

Cumhurbaşkanı Mursi tarafından göreve yeni atanan Mısır Başsavcısı, devrik lider Mübarek ve oğulları Cemal ve Alaa ile eski rejimin diğer üst düzey yetkilileriyle ilgili soruşturmaları yeniden açacağını açıkladı.

 

Mısır`ın eski lideri Hüsnü Mübarek, göstericilerin öldürülmesi emrini vermek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış, ancak beraberindekiler beraat etmişti.
Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin yeni yasa tasarısına göre bunların bir daha yargılanması gerekiyor. (Fatih Çetin -İLKEHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir