• DOLAR 32.412
  • EURO 35.286
  • ALTIN 2324.498
  • ...
Tekerlekli sandalye ile oy kullanmaya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de vatandaşlar oyunu kullanmak için sandık başına gitti. Havanın soğuk olmasına aldırış etmeyen vatandaşlar, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu kullanarak, 5 yıl boyunca kenti yönetecek belediye başkanı, belediye meclisi üyelerini ve muhtarları seçmek için sandık başına giderek, seçimlere yoğun ilgi gösterdi.

Sabah 07.00 itibariyle başlayan oy kullanma işlemi saat 16.00'da sona erdi. Sabahın erken saatlerinde oy kullanacakları okula gelen ve yürümekte zorluk çeken vatandaşlardan kimileri tekerlekli sandalye ve koltuk değneği yardımıyla oy kullanma işlemini gerçekleştirdi.

Oy kullanmaya gelen vatandaşlar arasında yaşlı ve hastaların yanı sıra fiziksel ve bedensel engellilerde sandık başına giderek oyunu kullandılar.

Kimilerinin tutunduğu koltuk değneğiyle ve kimilerinin de yakınlarının yardımıyla sandık başına gittiği Gaziantep'te felçli olduğu için yürüyemeyen 80 yaşındaki Halit İhsan Belgin, tekerlekli sandalyesiyle sandık başına giderek oyunu kullanmayı ihmal etmedi.

Şahinbey ilçesinin Küçük Kızılhisar Mahallesi'nde ikamet eden Belgin, Binbaşı Dündar Taşer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne giderek oyunu kullandı.

Torununun ve görevlilerin yardımıyla oy kullanacağı sandığa götürülen Bilgin, oy kullandığı için mutlu olduğunu ve seçimlerin hayırlara vesile olmasını diledi.

Bilgin, "Vatandaşlık görevimizi yapmak için hasta halimizle geldik, oyumuzu kullandık. İnşallah vatana millete, memlekete ve herkese hayırlı uğurlu olsun. Seçilecek kim olursa olsun Gaziantep'imize hayırlı hizmetlerde bulunsun. Gaziantep'in şu anda pek çok sorunları çözülmüş olmasına rağmen Gaziantep daha çok hizmet isteyen bir şehir. Gaziantep büyük bir şehir olmasına rağmen birçok büyükşehirden geri kalmış olarak görüyorum. Gaziantep'imiz yıllar önce bundan daha ileri seviyelere gelmesi gereken bir şehirdir. Ama inşallah daha iyi olacaktır." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir