• DOLAR 32.547
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2425.542
  • ...
Kahire`de Mursi Aleyhine ve Lehine Gösteriler Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MISIR- Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin öncülüğünde hazırlanan yeni anayasa taslağını protesto etmek için sokaklara dökülen Mısırlılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan olaylar bugünde devam etti.

 

Sağlık ve Nüfus Bakanlığı sözcüsü Muhammed Amr, yaptığı açıklamada dünkü olaylarla birlikte 230 kişinin yaralandığını ifade etti.

 

Laik ve liberal partilerin başını çektiği Mursi muhalifleri, yeni anayasa taslağı iptal edilinceye kadar protesto gösterilerine devam edeceklerini söylediler.

 

Dün geç saatlere kadar eylemlerine devam eden göstericiler bazı polis merkezleri ve araçlarını ateşe verdiler.

 

Mısır ordusu öğlen saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada; bazı siyasi partilerin yeni yasa kanunuyla ilgi protesto gösterilerine katılmayacaklarını bu meselenin orduyu ilgilendirmeyeceği bildirdi.

 

Ayrıca Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin Cuma akşamı ilan ettiği yeni anayasaya destek veren bazı İslami parti ve hareketler Mursi`nin aldığı kararların devrime sadakat niteliğinde olduğunu ve kendisini destekleyeceklerini ifade ettiler.

 

Sabah saatlerinden itibaren 25 Ocak halk Devriminde hayatını kaybedenlerin yakınları, Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde Mursi`nin posterlerini kaldırarak \"Halk yargı biriminin bir önce temizlenmesini istiyor\" diye slogan attılar. (Sait Teşne-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir