• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
THY Genel Müdürü: `Amacımız Dünya`da Birinci Olmaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman Girişimci İş Adamları Derneği (BAGİAD), Yeni İl Kültür Merkezi`nde "Başarılı Yöneticiler-Batman İş Dünyası Buluşmaları" konferans düzenledi. Saat:11.00`da düzenlenen konferansa THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, BAGİAD Başkanı Beşir Baymaz, Defterdar Hasan Koca, BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu, İş Adamları, STK Temsilcileri, Oda Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Konferansta konuşan BAGİAD Başkanı Beşir Baymaz, yaptıkları programa katılan THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil`e teşekkürlerini ileterek, Ocak ayından itibaren Batman`dan, Ankara ve İstanbul`a uçak seferlerini 4 sefere çıkaracaklarından dolayı memnuniyetini dile getirdi.
 
Daha sonra Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile ilgili tanıtım filmi slayt gösterimi eşliğinde gösterildi.
 
Tanıtım filmin ardından sunum eşliğinde salonda bulunanlara Türk Hava Yolları hakkında bilgi veren Türk Hava Yollar (THY) Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Ocak ayından itibaren Batman`dan, Ankara ve İstanbul`a uçak saferlerini ikiye çıkaracaklarını belirterek, "Batman`dan İstanbul ve Ankara`ya iki sefer yapıyoruz. Bunun amacı İstanbul ve Ankara`ya zamanında gitmek ve daha ekonomik oluyor. Ama Türk Hava Yolları olarak iyi gidiyoruz. Yolcularımıza birinci sınıf hizmet veriyoruz. Belki diğer hava yollarında bu yoktur ama bizde Yolcu Hakları Kurulu var. Bize bir şikayet geldiği zaman o şikayeti yolcu gibi alıyoruz ve onu değerlendiriyoruz. Avrupa`da en iyi ikinci hava yoluyuz, şimdi 5 yıldızlı olmaya gayret ediyoruz" dedi.
 
Türk Hava Yollarının daha önce iç hatlarda ve Avrupa`ya sefer yapıldığını, şuan da Afrika`ya, Ortadoğu`ya ve dünyanın en ücra köşesine kadar sefer yaptıklarını ifade eden Kotil, "Şuan da Dünya sıralamasında uçuşlarda ikinciyiz ve amacımız Dünya`da birinci olmaktır. Dünya`daki en çok noktaya uçan bir havayoluyuz. Türkiye havacılıkla altın üzerinde oturuyor. Bizim uçuşlarımızın yüzde 16`sı yurtiçi, yüzde 70`i ise yurtdışıdır ve o yüzden yurtdışından çok para kazanıyoruz" diye kaydetti.
 
Daha sonra BAGİAD Başkanı Beşir Baymaz ve BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu tarafından THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil`e hediye ve plaket verdi.
 
Son olarak THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ise, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Valisi yılmaz Arslan ve Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan`a mini uçak maketi hediye etti.
(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir