• DOLAR 32.352
  • EURO 35.106
  • ALTIN 2317.635
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti Ağrı`da 5 Bin Kişiye Aşure Dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI-Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi her yıl geleneksel hale getirdiği halka ücretsiz sıcak aşure dağıtımı gerçekleştirildi. Yaklaşık 5 Bin kişiye dağıtılan Aşure`ye halk yoğun ilgi gösterdi.
 
Daha önce Mustazaf-Der adı altında bu etkinlik bu yıl Mustazaflar Cemiyeti adı altında gerçekleştirildi.
 
Şube Başkanı Şaban Gökhan Aşure`nin hayırlara vesile olmasını dileyerek başladığı konuşmasında, Aşure`nin İslam Alemi için önemli bir gün olduğuna değindi. Gökhan, daha sonra," Bugün Muharremin 10`u yani İslam Alemi için önemli bir yeri olan Aşure bugün. Bu önemli günde Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi olarak her yıl geleneksel hale getirdiğimiz, halka ücretsiz dağıttığımız sıcak aşure tatlısını bu yılda gerçekleştirmenin memnuniyetini yaşıyoruz" dedi.
 
Gökhan unutulmak üzere olan bu geleneği halkın zihnine yeniden yerleştirme uğraşında olduklarına vurgu yaparak;" Daha önce büyüklerimiz bugüne özel yaptıkları bu tatlıyı komşularına dağıtarak önemli bir günü yad etmekte olduklarını ifade etmeye çalışıyorlardı. Şimdi günümüzde, neredeyse bu etkinlik unutulmak üzeredir. Bizler özellikle, Kerbela ve Hz. Hüseyin ile özdeşleşen bugünde halka bu tatlıyı ücretsiz dağıtarak güzel adeti yeniden halka yaymamaya çalışıyoruz ve hem de bu günün önemli bir gün olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Aslında Aşure bu tatlıdan ibaret değildir. Hz. Hüseyin`i anlamak, Hüseyin`i olmak, Hüseyin`i safta yer almaktır Aşure. İşte bu tatlımızda bugünle özdeşleşmiştir. Bizimde gayemiz Hz. Hüseyin`i anlamak ve güzel bir şekilde yad etmektir. Elhamdulillah bu etkinliğimiz halkımızın büyük bir beğenisini kazanıyor. Yaptığımız birçok etkinliğimiz içerisine bu faaliyetimizi de kattık" diyerek konuşmasına son verdi.
(Ömer Adıgüzel, Emin Mağlay-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir