• DOLAR 32.376
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2325.65
  • ...
THY`den Batman`a Müjde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman Girişimci İş Adamları Derneği (BAGİAD) tarafından düzenlenen \"Başarılı Yöneticiler-Batman İş Dünyası Buluşmaları\" konferansına katılmak için Batman`a gelen Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, basınla bir araya gelerek, Batman için müjdeli açıklamalarda bulundu.

 

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Temel Kotil, Ocak ayından itibaren İstanbul ve Ankara`daki uçak sefer sayılarının daha önce 1 iken, 2`ye çıkaracaklarını belirterek, \"Batman önemli bir şehir ve ekonomimize büyük bir katkısı var. Batman`a Ocak ayı itibarıyla Ankara ve İstanbul`a uçak seferlerimizi ikiye çıkarıyoruz. İnşallah daha sonraki senelerde daha çok seferler olur. İstanbul`a sefer sayısı artmakla yurtdışı bağlantısı daha kolay olmuş olacak. İş adamlarımız İstanbul`da beklemek zorunda kalıyorlarsa bağlantı uçağı için Amerika`ya ve Avrupa`ya uçmak için onlar daha azalmış olacak\" dedi.

 

2+2 İstanbul`dan ve Ankara`dan sabah akşam uçak seferlerinin olacağını ve Erbil`den Türkiye`ye çok talebin olduğunu kaydeden Kotil, \"Erbil`den Türkiye`ye çok talep var ve uçuş hatları Irak tarafından sınırlı tutuluyor. Olabildiği kadar biz İstanbul`dan kullanmak istiyoruz, çünkü aynı zamanda Erbil`i dünyaya bağlıyoruz. Çok olmadığı için dağıtamıyoruz yoksa her bir şehirden Erbil`e uçak seferi konulsa yolcu çıkar. Erbil`in hükümeti izin vermediği için sorun bundan kaynaklanıyor yoksa Erbil herhangi bir Doğu şehriyle çalıştığı için ticareti çok yüksek. Fırsat olursa onu da yaparız ama şuan da ufukta gözükmüyor\" ifadelerini kullandı.

 

Batman`dan sadece İstanbul ve Ankara`ya uçak seferlerinin olduğunu ve diğer büyük şehirlere de gidilmesi ihtimali olabilir mi sorusuna cevap veren Kotil, \"Ankara Anadolu`nun aktarma noktası. Ankara üzerinde iki sefer olduğu zaman diğer yerlere de bağlantı veriyoruz. Her şehirden her şehre uçmak istersek o kadar yolcumuz olmayabilir. Bir de haftada bir defa uçmanın anlamı yok, her gün uçmak gerekiyor. Dolayısıyla bizim şuan ki yaklaşımımız Türkiye`nin bütün şehirlerini en azından Ankara`ya iki defa bağlamaktır. Bu sene yurtdışı yolcuda yüzde 18 büyüdük. Çok hızlı büyüyoruz ve buna rağmen yetmiyor\" diye kaydetti.

 

Konuşmasının ardından Kotil, Batman Girişimci İş Adamları Derneği (BAGİAD) tarafından düzenlenen \"Başarılı Yöneticiler-Batman İş Dünyası Buluşmaları\" konferansına katıldı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir