• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tarihte Bugün 31 Mart 2019
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

627: Hendek Savaşı yapıldı. Ahzap Savaşı da denen bu savaş, Mekkeli müşriklerin saldırdığı son savaş olmuştu. Uhud'da emellerine ulaşamayan müşrikler diğer müşrik kabilelerin yardımını alarak Medine önlerine geldilerse de amaçlarına ulaşamadılar. Böylelikle tüm askeri stratejileri çöken müşrikler karşısında üstünlük artık tamamıyla müslümanların eline geçmişti. Diğer bir deyişle, Ahzap Savaşı müşriklerin zirve yaptığı bir savaştı. Burada da emellerine ulaşamayınca eksiye geçmeye başladılar ve Mekke Fethine giden yol ardına kadar açılmış oldu.

1889: Paris'te, 1789 Fransız Devrimi'nin 100'üncü yıldönümü için, Gustav Eiffel tarafından yapılan Eiffel Kulesi açıldı.

1917: ABD, Virgin Adaları'nın bir bölümünü Danimarka'dan 25 milyon ABD doları karşılığında satın aldı. Virgin Adaları, Karayip Denizinde bulunan adalar topluluğudur. Virgin Adalarına ilk olarak 1493'de emperyalist kaşif Kolomb ayak basıp bugünkü adını verdi. Bir dönem korsanların barınağı olan adalar, kendi yerli halkı olmasına rağmen emperyalist güçler arasında sürekli el değiştirip durdu. Amerika tarafından satın alındıktan sonra ABD Deniz Kuvvetleri'nin yönettiği adalar 1931'de İçişleri Bakanlığı'na devredildi ve başkanca atanan sivil bir vali görevlendirildi. 1927'de ada halkına ABD vatandaşlığı tanındı.1945'te turizmin gelişmesiyle adaların önemi arttı. 1970'te halk tarafından seçilen ilk vali göreve başladı.

1923: Lozan Antlaşması: Londra'da toplanan İtilaf Devletleri temsilcileri, Türkiye'nin 8 Mart'taki notasına cevap vererek, Lozan'da kesintiye uğrayan görüşmeleri sürdürmeye çağırdılar. Türkiye, çağrıyı 7 Nisan'da kabul etti.

1925: Şeyh Said Kıyamının olduğu bölgede, Divan-ı Harbin verdiği idam cezalarının, onay gerektirmeden derhal yerine getirilmesi hakkındaki kanun kabul edildi.

1979: Malta'daki son İngiliz birlikleri de adadan çekildi. Malta, Güney Avrupa'da, Orta Akdeniz'de yeralan, Sicilya'nın güneyindeki adalar devleti. Malta takımadaları 3 büyük, 2 küçük adadan oluşur. İngilizlerin yardımıyla Fransızları kovan Maltalılar, 21 Eylül 1964 yılında bağımsızlıklarını ilan etmiş ancak İngiliz kuvvetleri 31 Mart 1979 tarihine kadar varlıklarını korumuşlardır..

2001: Katil İsrail askerleri, fotoğrafını gördüğünüz bu bebeği 11 yaşındaki bir çocuk ve 6 Filistinliden sonra keskin nişancılarla katletti.

Yahudi medyasında bu fotoğrafa ambargo uygulanarak yayımlanmasına izin verilmedi.

2001: Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümünce yapılan bir araştırmaya göre; Türkiye'de son 25 yılda 30 bin 253 kişi intihar etti.

2002: Arafat'ı karargahında kuşatan İsrail ordusu, 15 ile 50 yaş arasındaki Filistinli erkekleri toplamaya başladı. Medya merkezini basan İsrail askerleri, 5 Filistinli polisi kurşuna dizdi. Gazetecilerin Ramallah'a girişi yasaklandı. Öte yandan İsrail işgalindeki Hayfa kentinde bir restorantta düzenlenen istişhadi eylemde 15 kişi kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

2015: Türkiye'de elektrik sistemi durdu. Tüm illerde elektrikler kesildi. Metro, tramvay seferleri durdu. Trafik ışıkları çalışmadı. İnternet erişiminde sıkıntılar yaşandı. Saatlerce elektrik verilemedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir