• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
Bitlis`te Bilişim Teknolojileri Meslek Edindirme Kursları Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Bitlis Eren Üniversitesi`nin bünyesinde açılan ve yerli iş adamlarının desteklediği bilişim teknolojileri meslek edinme kurslarının açılış töreni dün saat 17:30 da Fen Edebiyat fakültesinde gerçekleştirildi.

 

Açılışa Bitlis ,Valisi Veysel Yurdakul, Belediye Başkanı, Fehmi Alaydın Bitlis Müftüsü İmran Kılıç, Tatvan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bilal Dağdağan, iş adamları Ahmet Eren, Nezir Gencer, ve kurum amirleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut doğru projenin amaçlarına değindi.

 

Doğru, program kapsamında, öncelikle Bitlis`in daha sonra bölgede, bilişim sektörünün ihtiyaç duyduğu eleman ihtiyacını karşılanmasını hedeflediklerini söyleyerek, \" Lisans ön lisans ve lisans seviyesinde eğitimini tamamlamış veya devam eden, henüz meslek hayatına atılmamış bireylerin program dâhilinde meslek edinmeleri ve sektörde aktif olarak çalışmaları amaçlanmaktadır. `BİTMEP` bilişim teknolojileri alanında kursiyerlerine birikim kazandırarak alanlarında yetkin bilişim uzmanları yetiştirmek, bu alanda nitelikli iş gücünü sektöre kazandırmak amacıyla kurulmuş. Diye belirten doğru bu projenin en önemli noktası da kurs bitiminde sertifika alan kursiyerin sertifikası dünyanın her yerinde geçerli olup bu kursu başarıyla bitirene iş istihdam garantisini veriyoruz. Bu kursun birçok yerde maliyeti kursiyere 10 bin TL iken yerli iş adamların desteğiyle bu kursu ücretsiz yapıyoruz. Kurslar,NET ve Java yazılım uzmanlığı olarak iki kategori de yapılacak. Kurslar 20 kişilik sınıflarda yapılacak. Her kurs 400 saat olup her gün 4 saat ders işlenecek 6 ayda kurs bitecek\" diye açıkladı.

 

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan ise inşallah bunda sonra rahmani ve ekonomi alanda aklımızı çalıştıracağız dedi. Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ise kısa bir konuşma yaparak, \"İnsanların en iyi duyguları yararlı olma duygularıdır. Bu programda iş istihdamı sağlayacağız ki sertifika alan kişi diplomalı işsiz olarak dışarıda gezmesin. Yoksa aldığı bu eğitimin bir faydası olmaz\" dedi.

 

Daha sonra açılış törenine geçildi. Törende kursa katılan öğrencilerle yapılan sohbetlerin ardından program sona erdi. (Şükrü Tontaş- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir