• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Antalya’nın Alanya ilçesinde AK Parti İlçe Teşkilatı’nda özel bir internet televizyonunun “Seçim Özel” programına katılan Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Antalya’da gerçekleştirdiği görüşmeye değindi.

Çavuşoğlu, Rusya ile Türkiye arasındaki ikili meseleler, ticari, enerji, turizm, kültür, konsolosluk ilişkilerinden vizenin de bunlardan bir tanesi olduğunu belirterek, “Bugün bu konuları detaylı bir şekilde Lavrov ile ele aldık. Ayrıca 8 Nisan’da Moskova’da gerçekleşecek olan üst düzey iş birliği konsey toplantısının hazırlıklarını yaptık. Önümüzdeki 2 yıl için istişareleri kapsayan bir yol haritası zaptını imzaladık.” diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, uçak düşürme hadisesinden önce Rusya’ya vatandaşlarının vizesiz seyahat edebildiğini hatırlatarak, olaydan sonra başlayan vize uygulamasına karşılık vermediklerini kaydetti.

Rusya’dan Türkiye’ye gelen turistlere engel çıkarmadıklarını ifade eden Çavuşoğlu, “Şu anda Türkiye’ye ve Antalya’ya gelen turist sayısında Rusya birinci sırada. Ruslar da yavaş yavaş bizim vatandaşlara vizeleri kaldırmaya başladı. Öncelikle resmi pasaport sahipleri, tır şoförleri gibi ticaretimize katkı sağlayan insanlarımıza yönelik vizeleri kaldırmaya başladılar. Şimdi vizeleri kaldıralım, ondan sonra bunu detaylı bir şekilde konuşacağız. Bu toplantı vize konusunu değerlendirme anlamında verimli oldu. Hep pozitif bakış açısıyla değerlendirdik.” ifadelerini kullandı.