• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
`Öğrencilerin Hepsi Bize Emanet`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Düzenlenen programa Van Vali Yardımcısı Zafer Çoşkun, Van Milli Eğitim Müdürü İhsan Sayılır, Eğitimci-Yazar Mehmet Yıldız, ildeki STK temsilcileri, Kurum Müdürleri ve eğitimciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan VÖDER Başkanı Zekeriya Yıldız, konuşmasında Üstad Bediüzzaman`ın tespitine göre bu ülkenin ve hatta tüm dünyanın üç büyük hastalığı olan; Cahillik, fakirlik ve bölünmüşlüğü hatırlatarak, "Bunlar eğitim yoluyla giderilir. O yüzden öğretmenlik mesleği çok kutsal bir meslektir." dedi.

Konuşmasına geçen sene depremde hayatını kaybeden öğretmenlere Allah`tan rahmet isteyerek başlayan Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, Öğretmenlerin geleceğin teminatı olduğunu söyledi.


"Onlara Gözümüz Gibi Bakmalıyız"
Eğitimci-Yazar Mehmet Yıldız ise, öğretmenlik mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğunu hatırlattı. Konuşmasında öğretmenlik dönemindeki hatıralarını anlatan Yıldız, ara ara öğretmenlere tavsiyelerde bulundu. Öğretmenlerin her öğrencisiyle ayrı ayrı ilgilenmesi gerektiğini belirten Yıldız, "Öğrencilerin hepsi bize emanet… Onlara gözümüz gibi bakmalıyız. Onlar için dua etmeli ve büyük insanlardan onlar için dua istemeliyiz. Onların bahçıvanı olmalıyız. Onlarla yakından ilgilenirsek onlar bizim için birer güzel çiçek olur" dedi.


Zeki ve Çalışkan Öğrencileri Çok Sevme!
Öğretmenlik döneminde öğrencilerin evlerini gezerek, onları daha çok tanımaya çalıştığını dile getiren Yıldız, "Araştırmayı bilirsek her öğrenci bizim için ayrı bir gezegendir. Ankara`da öğretmenlik yaptığımda bir hocamız bana `zeki ve çalışkan öğrencileri çok sevme` demişti. `Diğerlerini sev, çünkü onları seven çok olur` demişti. Çok doğru söylemişti. Bende bunu o günden beri kendime prensip edindim" diye konuştu.
(Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir