• DOLAR 32.451
  • EURO 34.498
  • ALTIN 2477.461
  • ...
"Okuma oranı istenilen seviyede değil"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, beraberindeki heyetle birlikte Kütüphane Haftası münasebetiyle Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezini ziyaret etti.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Eldar İbrahimoğlu, burada incelemelerde bulunan Durmaz'a, kütüphaneye gelen öğrenci sayısının yanı sıra kütüphanede yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi aktardı.

Durmaz, Kültür ve Sanat Merkezi binası ziyareti sırasında kütüphane salonunu gezip, sanatsal çalışmaları inceledi.

Yaptığı ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Durmaz, kentte okuma oranlarının istenilen seviyede olmadığını, okuma oranlarının artırılmasına yönelik çalışmaların yapılmasının elzem olduğunu vurguladı.

Alternatif kütüphanelerin oluşturulmasının gençlerin daha fazla kitaba yönelmesine vesile olacağını aktaran Durmaz, gençlerin aydınlık bir geleceğe sahip olabilmesi için okumaya ciddi manada ehemmiyet gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Durmaz, "Kütüphane haftası münasebetiyle Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezini ziyaret ettik. Burada yetkililerle görüşüp kütüphanedeki çalışmalarının neler olduğunu öğrendik, okuma oranlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Hakikaten ortaya çıkan sonuçlar şunu gösteriyor ki, okuma oranları istenilen seviyede değil. Bu yüzden çalışmaların daha sık yapılması gerekiyor." dedi.

"Okumaya ciddi manada ehemmiyet verilmelidir"

Özellikle yetkililerin kütüphanelere yoğunluk vermesi gerektiğine işaret eden Durmaz, "Bu manada ilimizde neredeyse her semtte alternatif kütüphanelerin oluşturulması, gençlerimizin daha fazla kitaba yönelmesine vesile olacaktır. Neslimizin kötülüklerden korunabilmesi için, gençlerimizin aydınlık bir geleceğe sahip olabilmesi için okumaya ciddi manada ehemmiyet gösterilmesi gerekiyor. Bizler de okumaya teşvik etmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizler, 'Kitap Okumaya Yönelik Farkındalık Oluşturma' projesi başlatmıştık. Bu projemiz kapsamında da çalışmalarımızı bitirip bir rapor sunacağız." ifadelerini kullandı.

"Aileler temeli evlerinde atmalı"

Kitap okuma oranlarının artırılmasında en büyük görevin ailelere düştüğünün altını çizen Durmaz, "Okuma oranlarıyla alakalı en önemli görev başta ailelere düşüyor. Bu konuyla ilgili aileler temeli evlerinde atmaları gerekiyor. Bugün herkes televizyon, internetle daha fazla zaman harcıyor. Aileler özellikle televizyon izleme saatlerini ayarlamaları gerekiyor. Bilgisayarla, sosyal medyayla geçirilen zaman iyi ayarlanmalıdır. Aileler, çocuklarını bu noktada yönlendirmelidirler. Aileler günde en az bir ya da yarım saatlerini okumaya ayırmaları lazım. Bunu yaparsak toplumun geleceğine katkıda bulunmuş oluruz inşallah." şeklinde konuştu. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir