• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Cesedi bulunan Zeynep Esin hakkında savcıdan açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yayla Mahallesi'nde yaşayan Sezer ve Elif Esin çifti, Teyfik Fikret Yatılı Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi olan kızları Zeynep'ten gün boyu haber alamayınca akşam saatlerinde polise başvurdu. Polis ve jandarma ekipleri, Zeynep Esin için kentte arama çalışması başlattı. Kırklareli Valiliği'nin de resmi sosyal paylaşım sitesinden duyurduğu çalışmalara, çok sayıda vatandaş da katıldı. Yaklaşık 7 saatlik çalışmanın ardından Zeynep Esin'in evlerine yaklaşık 2 kilometre mesafedeki, Bademlik Mahallesi'nde metruk bir binada cesedi bulundu.

Acı haberi alan Esin çifti, fenalık geçirdi. Sezer ve Elif Esin ambulansla Kırklareli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

BOĞULUP, BAŞINA TUĞLAYLA VURULMUŞ 

Zeynep Esin'in cenazesi, incelemenin ardından morga kaldırıldı. Yapılan otopside Zeynep Esin'in boğularak ve başına tuğla ile vurularak öldürüldüğü belirlendi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, sabah saatlerinde Zeynep Esin'in teyzesinin oğlu Kerem S.'yi gözaltına aldı.

Zeynep’in sınıf arkadaşları ise bugün acı haberi alınca okula gitmedi. Zeynep’in öğrenim gördüğü, sınıfın boş olduğu görüldü.

‘BAKKALA CİPS ALMAYA GİDELİM’ DİYE KANDIRMIŞ

Sezgin Esin, gözaltına alınan Kerem S.'nin, yeğenini 'Bakkala cips almaya gidelim' diyerek kandırdığını belirterek, "Gözaltına alınan Kerem S.'nin ablasının kızı ile 'Akşam eğlence var, gidelim birlikte' diyerek evden ayrılıyor. Oraya gittiğinde Zeynep'e 'Sana bakkaldan cips alacağım' diyerek kandırıp, metruk binaya götürmüş. Çocuğu kandırarak bu olayı gerçekleştiriyor" dedi.

Zeynep'in büyüdüğü zaman hemşire olmak istediğini anlatan amca Sezgin Esin, "Zeynep çok akılı bir kızdı. Dersleri de çok iyiydi. Benimle en son konuştuğunda, 'amca ben hemşire olacağım' dedi. Çok üzgünüz" diye konuştu.

'İDAM İSTİYORUZ' PANKARTI AÇTILAR

Zeynep Esin'in yakınları ve sevenleri, küçük kızın oturduğu mahalle girişine, 'idam istiyoruz' yazılı pankart astı. Kalabalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek idam yasasını çıkarılıp, şüphelinin idam edilmesini istediklerini söyledi.

ÖLÜMÜNÜN ARDINDAN DRAM ÇIKTI

Zeynep Esin'in ölümünün ardından dram çıktı. Baba Sezer Esin'in Yayla Mahallesi'nde 2 odalı gecekonduda oturan ailesinin geçimini çöpten kağıt toplayarak sağladığı belirtildi. Mutfağı olmayan 2 odalı evde yaşam mücadelesi veren ailenin kötü şartlarda yaşadığı görüldü.

2 SAAT SONRA YAKALANDI

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, olayla ilgili İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar ve İl Jandarma Komutanı Albay Kadir Oğuz ile birlikte valilik binasında basın toplantısı düzenledi. Olay nedeniyle kentin yasta olduğunu belirten Vali Bilgin, "Olayın zanlısı aradan 2 saat geçmeden yakalanmış, aynı zamanda zanlı kızımızın ailesinden, akrabasıdır. Zanlının 13 suçtan sabıkası vardır. Konu ile emniyet müdürlüğümüz ekiplerinin özverili çalışması sonucun tüm idari tahkikatlar yapılmış, adli tahkikatlar yapılmak üzere adli makamlara zanlı teslim edilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma yürütülmektedir. Huzur kenti olarak anılan Kırklareli'nin huzurunu kaçıracak hiçbir olaya müsaade etmeyeceğiz. Aileye buradan baş sağlığı diliyorum" dedi.

SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Kırklareli'nde boğulup, başına tuğla vurularak öldürülen Zeynep Esin'in kaybolmadan önce dün saat 12.14'te mahalle bakkalından alışveriş yaparken güvenlik kamerasınca görüntülendiği ortaya çıktı. Mahalle bakkalı Tanju Demirci, Zeynep'in dün iki kez bakkala geldiğini ve şeker aldığını belirterek, "Kendisine bir şeyler aldı, yiyecek aldı. O saatten sonra da ortada görünmedi. Kayıp olduğunu öğrenince onu aramaya başladık. Bakkala geldiğinde çok neşeliydi. Çok sevimli bir kızdı, kimseye de saygısızlığı yoktu" dedi.

AİLEYE TAZİYE ZİYARETİ

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, beraberinde AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar ve İl Jandarma Komutanı Albay Kadir Oğuz ile birlikte, öldürülen Zeynep Esin'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Mahallede toplanan kalabalık, Vali ile beraberindekileri, 'İdam istiyoruz' sloganıyla karşıladı. Bunun üzerine Vali Bilgin, "Ölüye saygılı olalım. Cenazemiz var. Ölüye saygılı olup, dua edelim" dedi.

YENİ EV VERİLECEK

Zeynep Esin'in evine girerek, acılı aileye başsağlığı dileğinde bulunan Vali Bilgin, kötü şartlarda yaşayan aile bireylerine, yerleşmeleri için daire vereceklerini söyledi. Evden ayrılırken, Bilgin'i karşılayanlar, mahallelerinde uyuşturucu kullanımı ve satışı olduğunu söyleyerek, önlem alınmasını ve mahallelerine güvenlik kameraları konulmasını istedi. Bilgin ise kameraların konulacağını belirterek, "Uyuşturucu ile mücadele ediyoruz. Ben geldikten sonra yaptığımız operasyonlarla önce 98, daha sonra 87 kişiyi yakaladık. Uyuşturucu operasyonları devam ediyor. Uyuşturucu ile hep birlikte mücadele edeceğiz ve önüne geçeceğiz" diye konuştu.

Vali Bilgin, mahalle sakinlerinin yine 'idam' sloganları atması üzerine, "Ben de idam istiyorum ama yasalarımız buna müsait değil. Sizinle aynı fikirdeyiz, aynı taraftayız" dedi.

ZEYNEP'İ 10 BİN KİŞİ UĞURLADI

Kırklareli'de öldürülen Zeynep Esin'in cenazesi, Devlet Hastanesi'nden alınarak helalik alınması için evine getirildi. Burada okunan dualarla komşularından helallik alındı. Daha sonra Zeynep'in cenazesi, aynı mahallede bulunan Sultan Reyhani Camisi'ne cenaze aracıyla götürüldü. Cenazeye AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Vali Osman Bilgin, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, ailenin yakınları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcilerinin de ralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

'ZEYNEP ŞEHİTTİR'

Kırklareli İl Müftüsü Hüzeyin Demirtaş, vahşice katledilen Zeynep'in Allah katında şehit sayıldığına söyleyerek, cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada, "Çok hüzünlüyüz, üzüntülüyüz. Hayatının baharında 11 yaşında pırıl, pırıl bir kardeşimiz katledildi. Yani şehit oldu. Tabi en fazla acıyı annesi, babası yakın dostları çeker, ama görüyorum bizim halkımız milletimiz çok kadir şinas. Bu yavrumuzun acısını derinden hissettiler. Bugünlerde siyasi partilerimizin seçimleri var, projelerini anlatıyorlar. Ama bu cenazemiz vesilesiyle bu propagandayı bırakmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum, işte Kırklareli'nin farkı bu" dedi.

VALİ BİLGİN: EVLADIMLA AYNI YAŞTA

Cenaze namazı öncesi konuşan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, yaşanan olaya çok üzüldüğünü söyleyerek yaptığı duygusal konuşmasında, "Güzel şehrimizin böyle bir olayla anılması üzücü. Kendi evladımı düşünüyorum. Kendi evladımda aynı yaşta. Hakikatten bizleri çok üzdü. Tahsilatları yoktu zaten, inşallah şehittir. Allah bizimde şahadetimiz kabul eylesin. Yüce Allah başta ailesi olmak üzere tüm Kırklareli halkına sabır versin. Bu kalabalığı burada görmekten Kırklareli Valisi olarak ok mutlu oldum. Keşke böyle bir acıyla burada olmasaydık"dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından Zeynep'in tabutunun başına tuvak konularak götürüldüğü Şehir Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Zeynep'in annesi Elif Esin ile babası Sezer Esin, Kırklareli Devlet Hastanesi'nde tedavi altında oldukları için cenazeye katılamadı.

ZANLI TUTUKLANDI

Bu arada Zeynep Esin'i öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan teyzesinin oğlu Kerem Solako, emniyetteki sorgusunun ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Zanlı Kerem Solako, çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp, cezaevine konuldu.

ZANLI CEZAEVİ FİRARİSİ ÇIKTI

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, Zeynep Esin'in öldürülmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Esin'in dün saat 22.00 sıralarında kaybolduğunun ailesi tarafından İl Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliği'ne bildirilmesi üzerine arama çalışmalarının başladığı, ayrıca zanlı K.S.'nin Kırklareli Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan firari durumda olduğu belirtilen  açıklamada, şöyle denildi:

"Maktülün ailesi tarafından son olarak 1993 doğumlu şüpheli K.S. isimli şahıs ile beraber görüldüğünün ve aynı şahsın Zeynep Esin'e zarar vermiş olabileceğinin bildirildiği, aynı saatlerde ise şüpheli K.S.'nin üç farklı nitelikli hırsızlık suçundan yakalanıp gözaltına alındığının ve aynı zamanda şüpheli K.S.'nin Kırklareli Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan firari durumda bulunduğunun anlaşıldığı, saat 00.30 sıralarında ise Kırklareli Cumhuriyet Mahallesi Eski Poloz Yolu Sokak üzerinde metruk durumda bulunan bir binanın önünde maktül Zeynep Esin'e ait cesedin bulunduğunun polis merkezine ihbarı üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca olay yerine intikal edilip soruşturmaya esas tüm incelemeler icraya konuldu."

Açıklamanın devamında, Zeynep Esin'in cesedi üzerinde otopsi işlemlerinin yapıldığı belirtilerek, "Adli Tıp Uzmanı ve Bilirkişi Doktor nezaretinde yürütülen ölü muayene ve otopsi işlemleri sonucunda ilk belirlemelere göre maktulun kafa ve yüz travmasına bağlı minimal subaraknoidal beyin kanaması, yüz kemiklerinde ağız boşluğuyla irtibatlı çok parçalı kırık ve kan aspirasyonu sonucu solunum yetmezliğinden ölmüş olduğunun belirlendi. Bu aşamada ilk belirlemelere göre maktülün herhangi bir cinsel istismara maruz kaldığına ilişkin bir tespit yapılamadığı, ancak cesedin genital bölgesinde sperm bulaşığı bulunup bulunmadığı, sperm bulaşığı bulunması halinde, yapılacak olan DNA incelemesi için otopsi sırasında maktülden alınan sürüntü örnekleri ile karşılaştırılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nca tespitinin yapılabileceğinin mütalaa edilmesi üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığımızca olay yerinden, maktulden, şüpheliden ve şüphelinin ikametinden elde edilen tüm bulgu ve örnekler üzerinde inceleme yaptırılmak üzere aldırılan mahkeme kararlarına istinaden söz konusu örneklerin İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'ne ve Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na Cumhuriyet Başsavcılığımızca görevlendirilen polis memurlarınca elden sevkinin sağlandı. Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmanın ivedilikle ve titizlikle yürütüldüğü, kamuoyunun haber alma hakkı çerçevesinde soruşturma süresince ortaya çıkacak yeni bilgi ve deliller neticesinde basın açıklamalarının Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir