• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...
Cizre'de ilk defa geniş katılımla deneme sınavı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Faik Arıcan’ın destekleriyle ortaokul ve lise öğrenciler olmak üzere 29 bin 910 öğrenci için deneme sınavı düzenledi.

İlçede ilk defa genel olarak gerçekleştirilen deneme sınavına giren öğrenciler, kendi okullarında sınava girdi. Öğrenciler, asıl sınav öncesi heyecanlarını giderme, moral ve motivasyon açsından denemenin yapıldığı için sevildiklerini belirterek, İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mirza Çazım, okulları gezerek öğrencilerle sınavla ilgili sohbet etti. Ardından açıklamada bulunan Çazım, ilçede ilk defa genel olarak deneme sınavı gerçekleştirdiklerini dile getirerek, amaçlarının öğrencileri geleceğe daha iyi hazırlamak olduğunu söyledi.

Çazım, "İlçemiz genelinde ortaokul ve lisedeki bütün öğrencilerimize dönük bin öğrenciyi kapsayacak şekilde ilk defa bu çapta deneme sınavı gerçekleştirdik. Bu deneme sınavına katılan öğrencilerimizin sınavlara hazırlanmalarındaki motivasyonlarını sağlamak ve geleceğe daha iyi hazırlanmaları amacıyla böyle bir etkinlik içine girdik. Bu etkinlik neticesinde hem velilerimizden hem öğrencilerimizden oldukça olumlu dönütler aldık. İnşallah bu bağlamda bu deneme sınavlarımızın tekrarını yapacağız. Amacımız okullarımızın akademik seviyesini her ay takip etmektir. Dönem sonundan dönem sonuna değil, sürece dayalı bir izlemeyi öngörüyoruz. Bu vesileyle okullarımızdaki eksikliklerimizi gidereceğiz. Akademik anlamda daha atılgan ve heyecanlı yapının oluşmasını sağlayacağız. Bu deneme sınavının gerçekleşmesinde her türlü desteği sağlayan Belediye başkanımız ve Kaymakamımız Sayın Faik Arıcan beye bütün Milli Eğitim camiası adına teşekkürlerimi arz ediyorum." dedi.

Öğrencilerden Muhammed Kılıç, ilk defa genel olarak yapılan sınav sayesinde kendilerini denediklerini ifade ederek, "İlk defa böyle bir denemeye giriyoruz. Normalde de okulumuzda deneme sınavları oluyor ama ilk defa böyle genel bir deneme oluyor. Kendimizi deneme açısından çok güzel bir fırsat bulduk. İnşallah bunların devamı gelir. Kaymakam beye, ilçe milli eğitim müdürümüze ve okul müdürümüze teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Sınavın düzenlenmesinden dolayı mutlu olduğunu aktaran Bahar Umur ise, "Cizre genelinde ilk defa bir LGS deneme sınavı oldu. Biz bu sınavdan çok mutlu olduk. Umarım her sene böyle sınavlar olur. Biz bu sınavlarla daha da yükselip daha da güçlenelim. Cizre aslında diğer illere göre biraz geride kalmış. Bu sınavlar sayesinde umuyorum ki daha da iyi olacağız. Bu sınavı düzenleyen Cizre Kaymakamlığına çok teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. (Ahmet Uçar – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir