• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
Çocukların Yuttuklarından Koleksiyon Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Prof. Dr. Mustafa Melikoğlu, çocukların yuttuğu ve yemek ya da soluk borusundan ameliyatla çıkarttığı cisimlerden koleksiyon yaptı.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Melikoğlu`nun çocukların oyun oynarken veya yemek yerken soluk boruları ya da yemek borularına kaçan cisimlerin birer örneğini kenara koyarak oluşturmaya başladığı koleksiyon, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi`nin H Blok binasındaki Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Bölümü`nde oluşturulan rafta sergileniyor.

Aralarında kalemtıraş, kolye ucu, mıknatıs, pil gibi ilginç cisimlerin yer aldığı rafta, özellikle bozuk paraların fazlalığı göze çarpıyor.

Koleksiyona nasıl başladığını, ne gibi cisimler çıktığını ve ailelerin bu konuda dikkat etmesi gerektiği konuları AA muhabirine anlatan Prof. Dr. Mustafa Melikoğlu, koleksiyonla ailelerin tehlikenin farkına varmasını amaçladıklarını söyledi. Koleksiyonda oldukça ilginç cisimlerin yer aldığını kaydeden Melikoğlu, ``Oynanan bir çift mıknatıs, pil, kalemtıraş, iğne, iplik, oyuncak parçalarını çocuklar, yaşlarının da gereği olarak yutuyor. Ameliyatla çıkarttığımız bu cisimleri sergiliyoruz`` dedi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir