• DOLAR 32.314
  • EURO 35.084
  • ALTIN 2279.545
  • ...
Ürdün’e baskı yapıldığı konuşulurken: Fas ve Ürdün kralları Kudüs’üı görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fas ve Ürdün kralları Filistin halkının haklarını geri alma ve başkenti Kudüs olan bağımsız devletini kurma hakkını vurguladı.

Fas Kralı 6’ıncı Muhammed ve Ürdün Kralı 2’nci Abdullah’ın katıldığı Fas-Ürdün görüşmeleri dün Fas’ın Kazablanka kentinde sona erdi.

Ürdün Kralı 2’nci Abdullah, İtalya, Fransa ve Pazar günü Arap Birliği Zirvesi’nin yapılacağı Tunus’u da kapsayan yurt dışı turunun ilk durağı Fas ziyaretine Çarşamba günü başladı.

Ürdün resmi haber ajansı Petra’nın bildirdiğine göre, Ürdün ve Fas kralları, Kudüs’ü ve kutsal değerlerini savunmanın; tarihi, hukuki ve siyasi açıdan değişiklik çabalarına karşı korumanın, İslami ve Hıristiyan uygarlığını, dini çehresini muhafazanın iki kardeş ülkenin en önemli önceliği olduğunu vurguladı.

Haberde ayrıca, Fas Kralı’nın Ürdün’ün Kudüs’teki kutsal mekanlar üzerindeki vesayetinin önemine dikkat çektiği kaydedildi.

Ürdün Kralı, daha önce birkaç kez yaptığı açıklamada, Kudüs davasının Ürdün halkı ve yönetimi için kırmızı çizgi olduğunu söylemişti.

Kral Abdullah, Salı günü yaptığı açıklamada, Kudüs konusunda Ürdün’e baskı yapıldığını ifade ederek, hiç kimsenin Ürdün’ün tavrını değiştiremeyeceğini belirtti.

Kaynak, Filistin Enformasyon Merkezi

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir