• DOLAR 32.493
  • EURO 34.584
  • ALTIN 2496.157
  • ...
Tatvanlılar Taş Ocaklarından Şikâyetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

-Tatvan’da faaliyet gösteren taş ocakları halkı rahatsız ediyor. Çevre halkı uzun süredir şikâyetlerde bulunmalarına ve yetkilileri uyarmalarına rağmen taş ocağı yetkilileri hiçbir önlem almıyor. Konu ile ilgili Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz’e de şikâyette bulunan Tatvanlılar: “Taş ocaklarında dinamit patlatıldığında, ilçenin üstünü toz bulutu kaplıyor, korkunç gürültüler oluyor, çocuklarımız uykularından korkuyla uyanıyor. Bu ocakların bir an önce kapatılmasını istiyoruz.”diye talepte bulundular.


Süreçle ilgili bilgi veren Demiröz: “Biz yer altı zenginliklerimizin çıkarılmasına karşı değiliz. Hatta insanlığın hizmetine sunulmasını savunuyoruz. İstihdamın yetersiz olduğu bölgemizde yer altı zenginliklerimizden daha fazla faydalanmamız gerekiyor. Ancak madenlerimizi çıkarırken çevremizi yaşanmaz hale getirmemeliyiz. Çevremizi koruyarak madenlerimizi çıkarmak durumundayız” dedi.


UYARILAR DİKKATE ALINMAZSA KAPANABİLİRLER

Artık modern yöntemlerle taş ocağı işletmeciliğinin yapıldığına dikkat çeken Demiröz: “Toz çıkaran tesisler kapalı ortamlara alınıyor. Bizim taş ocaklarımızda bu sisteme geçmeli. Birkaç ocak yüzünden binlerce insanımızı tehlikenin altında bırakamayız. İlgili firmalara uyarılar yapıldı. Eğer bu uyarılar dikkate alınmazsa kapatılma durumuyla karşı karşıya geleceklerdir.” diye konuştu.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir