• DOLAR 32.547
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2425.542
  • ...
Mağdurların Hakları da Korunmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda sanık, tutuklu ve hükümlü haklarının hep gündeme geldiğini ancak mağdurların haklarının aynı oranda gündeme gelmediğini, ilerlemediğini söyledi.

Kumrular`da Pkk`nın patlattığı bomba sonucunda vatandaşların öldüğünü ve yaralandığını anımsatan Üstün, ``Devlet mağdurlara birtakım haklar verdi ama sonra ne oldu bilinmiyor. Mağdurların patlamadan sonraki hayatlarının yasal bir dayanağa, güvenceye bağlanması lazım. Sanık haklarının yanında, mağdur haklarının da garanti altına alınması lazım`` diye konuştu.

Üstün, ``anadilde savunma`` hakkına ilişkin tasarıyı tali komisyon olarak görüştükleri komisyon toplantısında da bu konuyu gündeme getirdiğini kaydederek, esas komisyon olan Adalet Komisyonu`na verdikleri raporda, ``sanık haklarının korunması gibi mağdur haklarının da korunmasına ilişkin`` komisyon görüşüne yer verdiklerini ve Adalet Komisyonu`nun bu taleplerini incelemesini istediklerini bildirdi.

``Sanığın elinde hangi imkan ve silah varsa, mağdurun elinde de aynı imkan ve silahın olması gerekir`` diyen Üstün, ``Ceza yargılamasında buna silahların eşitliği denir. Sanığa ana dilinde savunma hakkı tanınırken, mağdura da bu hak tanınmalı`` ifadesini kullandı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir