• DOLAR 32.365
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.103
  • ...
Bu Zihniyetten Ne Beklenir Ki? Hain Darbeye  Kadeh Kaldırmışlar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

31 Mart seçimlerinde CHP’den yeniden aday gösterilen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın, 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişimine kadeh kaldırıp sevinç şarkıları söylediği görüntüler ortaya çıktı. CHP'li Gürkan darbe gecesi, ‘İçelim’ diyerek kadehini darbecilerin şerefine kaldırıp sevinç çığlıkları atıyor ve 12 Eylül'ü kastederek ”36 yıl önceki geceyi tekrar yaşıyoruz. O zaman haberimiz yoktu, şimdi var” diyor. Gürkan daha önce de yılbaşında afişlerine, Edirne'nin adını Yunanca 'Adrianoupolis' yazarak büyük tepki toplamıştı.

DARBENİN ŞEREFİNE KADEH KALDIRDI

Güneş gazetesinde yer alan habere göre; konuşmasını tamamlayan Gürkan, "İçelim" diyerek kadehini darbecilerin şerefine kaldırıyor. FETÖ'cü hainler uçak ve tanklarla halkın üzerine ölüm kusarken, CHP'li belediye başkanı, zafer naraları atıyor. 250 kişinin şehit edilip binlerce vatandaşın yaralandığı saatlerde Gürkan'ın coşturduğu kalabalık, çılgınca alkış tutarak darbeyi kutluyor.

CHP’LİLER DARBE GECESİ TANKLARI ALKIŞLAMIŞLARDI

15 Temmuz Gecesi FETÖ'nün hain darbe girişimine karşı meydanlara inen halk, caddelerde darbeci tanklara göğüslerini siper ederken, Kadıköy'de barlardan çıkan CHP’liler ise tankların geçişini selamlıyordu. Fenerbahçe Ordu Evi'ni teslim almaya giden darbeci hainlerin kullandığı tankları caddelere inerek selamlayanlar, zihniyetlerini de göstermiş oldu.

DARBE GECESİ KEMAL KILIÇDAROĞLU NEREDEYDİ?

Hain darbe girişiminin olduğu gece Atatürk Havalimanı darbecilerin kontrolünde iken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, havaalanına inmiş ve kısa süre içerisinde Bakırköy Belediye Başkanının evinde kahve içerken poz vermişti. Kılıçdaroğlu’nun hangi pazarlıklar sonucunda havaalanından ayrılmasına izin verildiği konusu halen anlaşılabilmiş değil. Askeri darbelerde sadece hükümet değil tüm siyasi parti liderleri derdest edilirken 15 Temmuz’da Kılıçdaroğlu’na dokunulmaması dikkati çekmiş ve çok sayıda iddianın ortaya atılmasına neden olmuştu.

BU ZİHNİYET BİR KÖŞEDE SİNMİŞ VAZİYETTE BEKLİYOR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Pendik'te ziyaret ettiği fabrikada yaptığı konuşmada; CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Recep Gürkan'ın 15 Temmuz gecesi ile ilgili söylediği sözlere tepki göstererek, "CHP'nin bir Edirne Belediye Başkan adayı var, aynı zamanda bir dönem belediye başkanlığı yaptı, aynı zamanda milletvekilliği yaptı. O gece şunları söylüyor, “daha önce 1980 darbesinde biz olayın farkında değildik, buna desteğimizi veremedik ama şimdi yani 15 Temmuz darbesini kastediyor, biz bunun farkındayız, mutluyuz.” diyor elindeki kadehi şerefe diyerek kaldırıyor. Biz ne kadar bu memleketi kalkındırmak istesek de bu al bayrağa zarar gelmesin diye uğraşsak da maalesef bu ülkeye her şeyi reva gören bu zihniyet de var ve bu zihniyet bir köşede sinmiş vaziyette bekliyor. Sözüm ona en ufak bir zayıflama emaresi gördüğünde yine bu zihniyet harekete geçip Türkiye'nin kalkınma mücadelesini durdurmak, Cumhurbaşkanımızın bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin ötesine götürme mücadelesini durdurmak için fırsat kollayanlar var. Ama ben biliyorum ki sizler bunlara fırsat vermeyeceksiniz. Çünkü sizler her zaman bu devletin, bu milletin, Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik durdunuz, şimdi de dimdik duracağınıza ben yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir