• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Bakan Eker İşadamlarıyla Tanzanya`ya Çıkarma Yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MERKEZİ - Türkiye ile Tanzanya arasındaki ekonomik ilişkiler son yıllarda hızla artıyor. İki ülke arasındaki mevcut ticari ilişkileri geliştirmek ve yeni yatırım fırsatları için beraberindeki Türkiyeli işadamlarıyla Tanzanya`ya gidecek olan Bakan Eker, burada \"1. Türk İhraç Ürünleri Fuarı\"nın açılışını yapacak.

Fuarda, Türkiye ihraç ürünlerinin tanıtılmasının yanında, her iki ülke işadamlarının biraya gelerek ortak yatırım imkânlarını görüşmesi de bekleniyor. Tanzanya`da özellikle enerji, madencilik ve tarım başta olmak üzere çeşitli sektörlerde yatırım imkânları bulunuyor.

Bakan Eker ayrıca, Türkiye-Tanzanya Karma Ekonomik Komisyonu I. Dönem Toplantısı`na katılacak. Toplantı sonunda Komisyon Eşbaşkanları Bakan Eker ve Tanzanya Sanayi, Ticaret ve Pazarlama Bakanı Abdallah Kigoda tarafından KEK protokolü imzalanacak.

Zanzibar adasını da ziyaret edecek olan Bakan Eker, Zanzibar Cumhurbaşkanı İkinci Yardımcısı Seif Ali İddi ve Enformasyon, Kültür, Turizm ve Spor Bakanı Said Ali Mbarouk ile ayrı ayrı görüşecek.

Tanzanya`yla Ticaret Hacmi 192 Milyon Dolara Ulaştı
Türkiye ile Tanzanya arasındaki ticaret hacmi son sekiz yılda 10 milyon dolardan 192 milyon dolara çıktı. Türkiye, Tanzanya`ya 170 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirirken, bu ülkeden 22 milyon dolarlık ithalat yaptı. Diğer taraftan, Türkiyeli işadamlarının Tanzanya`da 15 milyon dolar civarında yatırımı bulunuyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir