• DOLAR 32.562
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.483
  • ...
“Beyaz Irkçılık” paylaşımları yasaklanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son yıllarda terör eylemleriyle gündeme gelen “beyaz ırkçılık”, dünya genelinde giderek yaygınlaşmaya devam ederken, Yeni Zelanda’daki iki camiye bir teröristin düzenlediği saldırılar, beyaz ırkçılığı bir kez daha dünya gündemine taşıdı.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki El-Nur ve Linwood camilerine 15 Mart Cuma günü düzenlenen haçlı terör saldırısında 50 Müslüman şehid olmuş, 50 kişi de yaralanmıştı.

Cuma vakti iki camiye yarı otomatik saldırı tüfekleriyle dalıp, aksiyon kamerasıyla çektiği 17 dakikalık görüntüyü sosyal medya hesabından paylaşan ve “beyaz ırkçı” olduğunu belirten teröristi engellemeyen Facebook, gelen tepkiler üzerine görüntüyü sonradan kaldırmıştı.

Beyaz ırkçıların görüşlerini paylaşmalarına engel olmadığı için sürekli eleştirilerin odağı olan Facebook, yaptığı yazılı açıklamayla ayrımcılığı, üstünlüğü ve beyaz milliyetçiliği yansıtan her türlü gönderi, fotoğraf ve paylaşımı engelleyeceğini açıkladı.

Uygulamanın gelecek hafta başlayacağı ifade edilirken, bu kararın; bünyesindeki Instagram uygulamasına da geleceği belirtildi.

Hatırlanacağı üzere, ırkçı Anders Breivik de 22 Temmuz 2011’de Norveç’te rastgele kalabalığa ateş açmış, 77 kişinin hayatını kaybetmesine neden olurken “beyaz ırkçılara” terörü bir araç olarak nasıl kullanabileceklerini göstermişti. (Ramazan Casuk-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir