• DOLAR 32.587
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2512.563
  • ...
"2 milyona yakın Müslüman israil zulmü altındadır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İHH İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, Gazze’de 2 milyona yakın Müslüman’ın, siyonist terör çetesi israilin zulmü altında olduğunu belirterek, dünya Müslümanlarına seslendi.

Siyonist işgalcilerin, pazartesi sabahı Gazze bölgesinden atıldığı iddia edilen roketin ardından Gazze’ye yönelik saldırı başlattığına anımsatan Atila, saldırıların devam etmesi halinde Gazze’de çok büyük katliamların yaşanacağını ifade etti.

Trump’un imzaladığı yazılı bir belgeyle Golan Tepeleri’ni işgal rejimine peşkeş çektiğini belirten Atila, Golan Tepeleri’nin kesinlikle israile ait olmadığını söyledi.

Siyonist işgalcilerin ambargosu sonucunda Gazze’nin açık bir cezaevine dönüştüğüne dikkat çeken Atila, “2004 yılından beri küçük bir kara parçası olan, 7 kilometre eninde, 40 kilometre uzunluğundaki Gazze, açık hava hapishanesi diyebileceğimiz bir yere dönüştürüldü. Maalesef,  2014’ten bu yana, israil ara ara, çok basit gerekçelerle, bir şeyleri bahane ederek, oradaki Müslümanlara karadan, havadan ve denizden saldırıda bulunuyor. En son dün gece yine nereden geldiği ve kimler tarafından, nasıl atıldığı henüz belli olmayan bir füze yüzünden direkmen oradaki Müslümanları suçlayarak Gazze’ye saldırdı.” dedi.

siyonist işgal çetesinin saldırılarına karşı Müslümanlarının ayağa kalkmasını ciddi tepkiler vermesi gerektiğini ifade eden Atila, “Aslında biz siyonist israil'in ve yahudilerin bu konudaki gaddarlığını ve çok profesyonel oyunlar çevirdiklerini biliyoruz. Yaptıkları bir sürü anlaşmalar var, dün gece de yine bir sözde ateşkes antlaşması yapıldı. Ama ateşkesin akabinde Gazze’yi defalarca bombaladı, vurdu ve her tarafı darmadağın etti. Bu saldırıların ardından Gazze'den, en ufak bir karşılık verildi mi, o karşılık insanların gözünün içine sokuşturularak ‘bakın oradan bize bir şey fırlatıldı, şu oldu, bu oldu, onun için biz de bunu yaptık.’ diyorlar. Yani çok orantısız bir güç kullanılarak orada 2 milyona yakın Müslüman israil zulmü altındadır. Dünya Müslümanlarının ayağa kalkmasını, kesinlikle çok ciddi ve büyük tepkiler vermesini bekliyoruz. Maalesef dünyaya bakıyoruz Türkiye dışında şu anda öyle sesini yükselten de pek görünmüyor. Umarız bütün Müslümanlar buna büyük bir tepki gösterir, aksi takdirde çok büyük katliamların yaşanması an meselesidir.” diye konuştu.

“Golan Tepeleri, israil için çok ama çok büyük önem arz ediyor”

Golan Tepeleri ile ilgili yaşanan gelişmelere değinen Atila, "Golan Tepeleri; Suriye ile işgal edilmiş topraklar arasında kalan, Şam'a 60 kilometre uzaklıkta bulunan, bin 800 kilometrekarelik tepelerden oluşan, Doğu Akdeniz'in en önemli stratejik noktalarından biridir. Bu nedenle 1967'de İsrail- Arap Savaşı dedikleri 6 gün savaşlarında, Yahudilerin işgal ettiği bu toprakları 1981’de ilhak ettiler. 1974 tarihinde Birleşmiş Milletler buraya kendi sözde barış gücünün konuşlandırmıştı. Ama maalesef israil, Birleşmiş Milletler’i ne de başka bir gücü tanımıyor. Daha doğrusu güç karşında göremedikleri için böyle azgınlıkları devam ediyor. Golan Tepeleri, israil için çok ama çok büyük önem arz ediyor. Çünkü israil'in tatlı su ihtiyacının üçte biri Golan Tepeleri’nden karşılanmaktadır. Kendilerince Yahudi kaynaklarında kutsal mekân ve bölgeler olduğunu söylüyorlar. Kendi iç siyasetlerinde çok büyük malzeme olarak israil’in vazgeçilmez toprakları arasında geçiyor. Bu sebeplerle Golan Tepeleri’ni kendi kontrolleri altında tutmaya çalışıyorlar. Golan Tepeleri’nin başka bir özelliği ise Lübnan ve Ürdün ile sınırlarının olmasıdır. Golan Tepelerinin coğrafi ve stratejik konumundan dolayı buradaki askeri üstünlük kimde olursa bu coğrafyanın hâkimi pozisyonuna düşüyor. Bunun için israil bu kadar gaddar oluyor." şeklinde konuştu.

“Ümmet toparlandığı zaman işgal edilmiş tüm bu topraklardan israil’i koparıp atacaktır”

ABD Başkanı Donald Trump’un, Golan Tepeleri üzerinde israilin egemenliğini ABD'nin resmen tanıdığını ilan etmesine tepki gösteren Atila, “Amerika Birleşik Devletleri'nin başkanı zalim Trump, dün imzaladığı yazılı bir metinle Golan Tepeleri’nin, İsrail’e ait olduğunu söyledi. Amerika'nın bunu demesiyle böyle oluyor mu? Biz Müslümanlar ve vicdan sahibi hiçbir ülke ve insan bu kararı kabul etmez. Burası Suriye topraklarıdır. Kesinlikle israil toprakları değildir. Şu anda işgal altında olabilir ama inşallah ümmet toparlandığı zaman işgal edilmiş tüm bu topraklardan israil’i koparıp atacaktır.”

“İHH olarak Gazze'de 16 bin yetimin sponsorluğunu yapmaktayız”

İHH’nin sürekli Gazze halkına destek olduğunu hatırlatan Atila, ”Malumunuz başından beri İHH’nın;  Kudüs davası, Mescidi Aksa ve Filistin'e karşı duyarlılığı malumdur. En son 2010 yılında Gazze ambargosunu kırmak için Mavi Marmara organizasyonu yapıp, oraya doğru hareket ettik. siyonistler silahsız bu insanları da katletti, 10 kardeşimiz de şehit oldu. O gün bugün daha öncesinde Filistin'e olan desteğimiz kesintisiz sürüyor. Müslümanların verdiği emanetleri, aynı ve nakdi yardımları bölgeye ulaştırıp, Müslümanların ihtiyaçlarını karşılamaktayız. Şu an İHH olarak Gazze'de 16 bin yetimin sponsorluğunu yapmaktayız. Oradaki hastanelerimizle, mesleki eğitim çalışmalarımızla, diğer eğitim kurumlarına olan desteklerimizle, şehit ailelerine konut projelerimizle benzeri birçok çalışma ile şu anda Gazze’de Müslümanlarla beraberiz.” diye konuştu. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir