• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Müslüman vekile tehdit içerikli 'israil' notu bırakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'nin Michigan eyaleti vekili, Filistin asıllı Raşida Tlaib, israil yanlısı bir kişi tarafından kapısına yapıştırılan nefret notunu ifşa ederek tepki gösterdi.

Müslüman vekil Raşida Tlaib, ABD Kongresi'nin ilk Müslüman başörtülü vekili Demokrat İlhan Omar'a hitap eden notu Twitter hesabından paylaştı.

"İlhan Omar ve ben, eşitlik ve herkes için adalet konusunda mücadele ediyoruz"
Tlaib'in fotoğraf olarak paylaştığı notta, "İlhan Omar, şu mide bulandırıcı Yahudi nefretinden vazgeç. İmzan 'herkes için adalet' diyor. Buna Yahudiler de dahildir. Yahudilere karşı olan cihadın başarısız olacak. Yaşasın israil halkı." ifadeleri yer aldı.

Söz konusu nota, "Bu, bugün kapımdaki nefret retoriği ve tehdittir. Artık korku çığırtkanlığı ve yalanları bırakın. Filistinliler de dahil herkesin insan haklarını hak ettiğini savunan değerlerle buraya gelin." sözleriyle tepki gösteren Tlaib, "İlhan Omar ve ben, eşitlik ve herkes için adalet konusunda mücadele ediyoruz. Bunda anti-semitik olan bir şey yok." dedi.

Omar'ın, israil yanlısı lobi kuruluşu Amerika israil Halkla İlişkiler Komitesine (AIPAC) yönelik eleştirisi ABD'de tartışmalara neden olmuştu.

İlhan Omar'a yöneltilen itibar suikastine, israil lobisine yakınlığı ile bilinen pek çok Demokrat vekil ve senatör de katılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir