• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Konya`da Mavi Marmara Gecesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Peygamber Sevdalıları Platformu Konya`da platforma bağlı Kar-Der binasında yoğun bir katılımla "Mavi Marmara Şehitlerini Anma Gecesi" düzenledi. Geceye konuşmacı olarak siyer araştırmacısı Mehmet Emin Hoca ve Mavi Marmara gazilerinden Murat Taşkın katıldı.

Mavi Marmara Şehitlerini Hiçbir Zaman Unutmayacağız!
Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman Hoca`nın Kur`an Tilavetiyle başlayan gecede açılış konuşmasını yapan Mehmet Emin Hoca, "Biz hakkı söyledikçe muhakkak ki bu hakkın karşısında duranlar olacaktır. Biz ise hakkı söyleyip bu hakkın karşısında duranlara karşı savaşıp şehit düşen kardeşlerimizi unutmayacağız. Biz nasıl ki İslam davası uğrunda mücadele edip şehit düşen Şeyh Ahmed Yasin`i, Hasan El Benna`yı ve Şeyh Said`i unutmadıksa Mavi Marmara Gemisinde israil vahşetine maruz kalıp şehit düşen kardeşlerimizide hiçbir zaman unutmayacağız ve her daim anacağız." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Mavi Marmara Şehitlerine ithaf edilen ezgiler Grup Kervan tarafından seslendirildi. Ezgilerden sonra Mavi Marmara Gemisinde yaşananları gözler önüne seren, Şehitlerin konuşmalarının yer aldığı ve gemideki karelerden oluşan sinevizyon gösterimi yapıldı. Duygu yüklü sinevizyon gösterimi sırasında katılımcıların gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Gidiş Var Dönüş Yok
Mavi Marmara Gemisine katılma sürecini anlatan Mavi Marmara gazilerinden Murat Taşkın, "Arkadaşlarımızla ambargo sürecinde mağdur olan Filistinli kardeşlerimize yardımcı olabilirmiyiz? düşüncesi ile bir şeyler yapmaya çalışıyorduk. Sonra İnsani Yardım Vakfı (İHH) nın oluşturacağı konvoyu duyup müracaat ettik. Müracaatımız kabul edildi ve bana gelen telefonda "Gidiş var dönüş yok" ona göre düşün ve karar ver denildi. Ben de ailemle vedalaşarak gidiyorum dedim." şeklinde konuştu.

Gidenler Boşuna Gitmedi
Mavi Marmara Gemisinde maruz kaldıkları israil vahşetini anlatan ve gemide şehadetin kendisine nasip olmadığını söyleyen Taşkın, "Allah`ın dinini yeryüzünde hakim kılmak için satılan canlar boşuna satılmıyor. Allah bana bu gemide şehadeti nasip etmedi ama inşallah başka bir yerde nasip eder." ifadelerine yer verdi.

Molla Ubeydullah Musillioğulları`nın yaptığı kapanış duasının ardından program katılımcılara dağıtılan ikramlarla sona erdi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/23053.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/23052.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/23051.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/23050.jpg
Emrullah Araz, M.Sait Adiyaman-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir