• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Türkiye Yemen`in Daima Refahını İstiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ziyaretinin ilk durağında, Osmanlı kışlasında askeri bandoyla karşılanan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yemenli askeri yetkililerden kışlanın tarihi hakkında bilgi aldı.

Arınç, daha sonra kışlanın içindeki Hamidiye Camisi`ni ve cami avlusundaki Osmanlı paşalarının mezarlarını ziyaret ederek kabirlerin başında dua okudu. Caminin imamından da bilgi alan Arınç, daha sonra kışla içindeki askeri müzeyi gezerek, şeref defterini imzaladı. Arınç, tarihi kışlanın müze bölümünde Osmanlı zamanından kalan topları ve fotoğraf galerisini de gezerek eserleri dikkatle inceledi.

TİKA ofisini ziyaret

Daha sonra Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Yemen Koordinatörlüğü ofisini ziyaret eden Arınç, konuklara ve Yemen Sanayi ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Muhammed Said es-Sabi`ye, TİKA`nın misyonunu anlattı.

"Türkiye Yemen`in daima refahını, güvenliğini ve güçlenmesini istiyor" diyen Arınç, iki ülke arasında son yıllarda ticaret hacminin arttığını ve Yemen`in Dostları toplantısında Türkiye`nin yarı hibe yarı proje karşılığı vaat ettiği yardımların hayata geçmesinde TİKA`nın büyük bir rolü olacağını ifade etti.

Arınç, "Sağlık, eğitim, ulaştırma ve altyapı hizmetleri bakımından Yemen`e destek vermeye hazır bir ülke olarak, TİKA`nın faaliyetlerine önem veriyoruz. Çok güzel işler yapacağız. Yeter ki, Yemenli kardeşlerimiz huzur içinde olsunlar birlik ve beraberliklerini bozacak herhangi bir faaliyet içinde bulunmasınlar. Güvenlik, sukünet ve istikrar oldukça, emin olun Yemen kısa bir sürede kalkınacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda, Anadolu insanının Yemen denildiğinde aklına ilk olarak kahvenin geldiğini belirten Arınç`ın, "Kahve Yemen`den gelir ama artık kahvenin yerini Gat (hafif uyuşturucu etkisi olan ve Yemen`de çokca çiğnenen ot) almış" sözleri gülüşmelere neden oldu.

Öğretmenler Günü mesajı

Öğretmenler Günü için Türkiye`ye de bir mesaj gönderen Arınç, öğretmenlerin öğrencileri üzerinde bazen anne babadan bile daha fazla emekleri olduğuna dikkati çekti. Arınç, "Biz Türkiye`de öğretmenlerimizi çok severiz ve bu çok şükür büyük bir gelenektir bizde. Bu vesileyle hem bu okuldaki öğretmenlerimizin idareciler de dahil olmak üzere, hem de Türkiye`deki öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum" dedi.
 

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir