• DOLAR 32.495
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2434.01
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 24 Kasım 2012 Cumartesi günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;


BATMAN BASIN.COM; `SABIR KURTULUŞ KAYNAĞIDIR`
Cuma namazında Batman`daki camiler cemaatin yoğun katılımıyla dolup taştı. Hutbelerde ise Sabır ve Sebat konusu ele alındı. Hayatta başarıya ulaşabilmek ve güzel sonuçlar elde edebilmenin ancak sabırla mümkün olduğu belirtilerek, sabrın cennetin anahtarı ve mutlulukların kaynağı olduğu ifade edildi.

`Hz. Hüseyin, Kıyam Rehberidir`
İslam tarihindeki en acı olaylardan biri olan Kerbela faciasının üzerinden 1374 yıl geçti. İslam ümmeti bu acıyı hala hissediyor…


BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ; `KAYMAKAM TAŞKIN KÖYLERDEYDİ`
Hasankeyf Kaymakamı Ceyhun Dilşat Taşkın, Hasankeyf`e bağlı Soğucak, Öğütlü, Yolüstü, İncirli ve Irmak köylerinde incelemelerde bulundu.

`Çocuğumun Katili Bulunsun`
23 Kasım 2011`de Kozluk-Şelmo Petrol Sahası`nda düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden M. Şerif Çoğlan`ın babası Bedri Çoğlan, \"Oğlumun katili bulunsun\" diyerek valiye seslendi.


BATMAN BARIŞ GAZETESİ; `ÖNCE HAYVANA SONRA İNSANA ÇARPTI`
Kaza önceki akşam Kozluk İlçesine bağlı Çayhan Köyü yakınlarında meydana geldi.

`Hz. Hüseyin, Kıyam Rehberidir`
İslam tarihindeki en acı olaylardan biri olan Kerbela faciasının üzerinden 1374 yıl geçti. İslam ümmeti bu acıyı hala hissediyor…


BATMAN UMUT GAZETESİ; `ÇİFTÇİLERE TARIM SEMİNERİ`
Nusaybin Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından çiftçilere buğday tarımı ve tarla faresiyle mücadele semineri verildi.

`Üniversite`de Avrupa Yükseköğrenim Standardı`
Batman Üniversitesi`nde, birçok uluslararası kuruluşun işbirliği ile oluşturulan ve Avrupa Yükseköğretim Alanı yaratmayı hedefleyen reform sürecine uyum kapsamında Bek Veri Giriş Eğitimi verildi.


BATMAN PUSULA GAZETESİ; `ACIMIZ İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE`
Geçen yıl Kozluk-Şelmo Petrol Sahasında yaşanan silahlı saldırıda ölenlerin aileleri basın açıklaması yaparak, olayın üzerinden bir yılın geçmesine rağmen olayın aydınlatılmamasına tepki göstererek, faillerin bulunmasını istediler.

`Kozluk İmam Hatip Binası Sahipsiz`
İhalesi yapılan Kozluk İmam Hatip Lisesi binasında aylardır çalışmaların başlanılmaması tepkilere neden oldu.


BATMAN GAZETESİ; `ŞELMO SALDIRISINI ANDILAR`
Şelmo petrol üretim sahası müdürü Cengiz Cücü ve çalışma arkadaşları, 23 Kasım 2011`de Şelmo petrol sahasına kimliği belirsiz şahıslarca düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Şerif Çoğlan, Nihat Dalkılıç ve Mücahit İçli için basın açıklaması düzenledi.

`Temel Kotil Batman`da`
Sayın Kotil, rakamlara bakın, 84 günde gelen sayısı 10.605, giden sayısı 10.782. Günlük doluluk oranı ise yüzde 90`ın üzerinde... Bugün ilimize gelecek olan Türk Hava Yolları Genel müdürü Temel Kotil`e her kesimden talep yapılacağı ve uçak seferlerinin arttırılması yönünde isteklerde bulunulacağı belirtildi.


BATMAN POSTASI GAZETESİ; `TREN SALDIRIYA UĞRADI`
Devlet Demir Yollarına bağlı Batman - Diyarbakır arasında çalışan bölgesel yolcu treninin zaman zaman taşlı saldırılara maruz kaldığı öğrenildi.

`Cinayetin Failleri Ortaya Çıkarılsın`
Geçen yıl Kozluk-Şelmo Petrol Sahasında yaşanan silahlı saldırıda ölenlerin aileleri, basın açıklaması yaparak, olayın üzerinden bir yılın geçmesine rağmen olayın aydınlatılmamasına tepki göstererek, faillerin bulunmasını istediler.


BATMAN MEDYA GAZETESİ; `DSİ HEYETİ HASANKEYF`TEYDİ`
Hasankeyf`e ziyaret gerçekleştiren DSİ Genel Müdür Yardımcısı ve DSİ Genel Müdürlüğü heyeti, Hasankeyf Yeni Yerleşim alanındaki çalışmaları yerinde denetledi.

`Cuma Hutbesinde Sabır İşlendi`
Cuma namazında Batman`daki camiler cemaatin yoğun katılımıyla dolup taştı. Hutbelerde ise Sabır ve Sebat konusu ele alındı. Hayatta başarıya ulaşabilmek ve güzel sonuçlar elde edebilmenin ancak sabırla mümkün olduğu belirtilerek, sabrın cennetin anahtarı ve mutlulukların kaynağı olduğu ifade edildi.


BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ; `ESKİ OTOGAR, SGK`YA TAHSİS EDİLDİ`
Sosyal Güvenlik Kurumu, Batman`a ulaşılabilir ve modern bina kazandırmak amacıyla arayışlarını sürdürürken İl müdürü Sefa Tatlısu, Belediyeyle yapılan görüşme sonrasında Belediye Başkan vekili Serhat Temel`in eski Otogar binasını tahsis edebileceğini söyledi.


BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ; `BU DERTTEN ÖLECEĞİZ`
Batman-Kozluk ilçesi Şelmo petrol sahasında saldırı sonucu üç kişinin öldürüldüğü olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen failler bulunamadı. Faillerin bulunamamasına isyan eden Şerif Çoğlan`ın babası Valilik önünde açıklama yaptı. 84 yaşındaki Bedri Çoğlan; \"Acımız ilk günkü gibi taze. Dayanacak gücümüz kalmadı, artık bu katilleri bulun\" dedi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir