• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
İşgalci siyonistler sabah Gazze'ye saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal ordusu savaş uçakları bu sabah erken saatlerde Gazze Şeridi'ne yeniden hava saldırıları düzenlerken direniş grupları da Askalan kentine doğru bir füze attı.

Yerel kaynaklar, işgal ordusuna ait savaş uçaklarının bu sabah erken saatlerde Gazze Şeridi'nin güneyinde direnişe ait alanlara saldırı düzenlediğini ve saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığını bildirdi.

Kaynaklar, işgal ordusuna ait F-16 uçaklarının Rafah kentinin doğusunda yer alan Eş-Şevke bölgesinde direnişe ait bir alana üç füze attığını söyledi.

Saldırıya maruz kalan alanın tamamen yıkıldığını belirten kaynaklar, civardaki evlerde de hasar meydana geldiğini ifade etti.

İşgal ordusunun saldırısında Rafah kentini besleyen elektrik şebekesinin zarar gördüğü ve kentte elektriklerin kesildiği belirtildi.

İşgal ordusunun ayrıca Han Yunus kentinin doğusunda bir alana iki füze attığı kaydedildi.

Bu sabah erken saatlerde Askalan'ın sanayi bölgesinde sirenlerin çalması üzerine işgal ordusu sözcüsü Gazze Şeridi'nden füze atıldığını öne sürdü.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Abdüllatif Kanua, Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırıların işgal ordusunun imajını düzeltemeyeceğini ve işgal rejimi liderlerine zafer kazandıramayacağını söyledi.

Kanua, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, direnişin mücadeleyi sahada büyük bir hikmet ve dirayetle yönettiğini ifade etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir