• DOLAR 32.574
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2435.002
  • ...
Kral Selman’dan ‘Golan Tepeleri’ açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suud Kralı Selman ve Bakanların bir araya geldiği Yemame Sarayı'nda israil işgalinde bulunan ve ABD’nin israil toprağı olarak tanıdığı Golan Tepeleri ile ilgili açıklama geldi.

Kral Selman Suudi Arabistan’ın, ABD yönetiminin işgal altındaki Golan Tepeleri üzerinde israilin egemenliğini resmen tanıma kararını reddettiklerini ve bu kararı kınadığını ifade etti.

Toplantıda, Suudi Arabistan’ın, Golan Tepeleri’ni, uluslararası kararlar uyarınca Suriye'ye ait işgal altındaki Arap toprakları olarak gördüğüne vurgu yapıldı ve oldu bittiye getirme girişimlerinin gerçekleri değiştirmeyeceğine işaret edildi.

Ayrıca, ABD’nin bu adımının Birleşmiş Milletler (BM) ilgili kararları ve uluslararası hukuk ilkelerinin açıkça ihlal edilmesi anlamına geldiği de kaydedildi.

Bakanlar Kurulu toplantısında, bu kararın Ortadoğu’daki barış süreci ve bölgenin güvenlik ile istikrarı üzerinde ciddi olumsuz etkisi olacağının altı çizilerek, tüm taraflara BM ve uluslararası meşruiyet kararlarına saygı duyma çağrısında bulunuldu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir