• DOLAR 32.468
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2478.936
  • ...
BMGK'daki AB ülkeleri: Golan Tepeleri israil toprağı değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi üyelerinden Fransa ve İngiltere ile geçici üyeler Belçika, Almanya ve Polonya; ABD Başkanı Donald Trump'ın Golan Tepeleri üzerinde terörist israil egemenliğini tanımasına ilişkin ortak bir açıklama yaptı.

Terör çetesi israil'in Golan Tepeleri de dahil 1967'den beri işgal ettiği topraklar üzerindeki egemenliğinin tanınmadığı belirtilen açıklamada, bu toprakların israil'e ait olmadığı ifade edildi.

Açıklamada, ''Bölgenin güç kullanımıyla ilhakı uluslararası hukuku ihlal ediyor. Tek taraflı sınır değişikliği ilanı kurallara dayalı uluslararası düzene ve BM Sözleşmesine aykırı." ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, işgal çetesi israil'in Golan Tepeleri'ni yasa dışı ilhakının daha büyük ve bölgesel sorunlar doğuracağı endişesi dile getirildi.

BMGK'nin, işgalci israil'in 1981'de Golan Tepeleri'ni ilhak etmesinin ardından aldığı 497 sayılı ilk karar, israil işgaline karşı çıkıyor ve kararda ''israil'in işgal altındaki Golan Tepeleri'nde kendi kanunlarını, yargısını ve idaresini uygulama kararı hükümsüzdür ve uluslararası hukuki geçerliliği yoktur.'' ifadesi kullanılıyor.

Terör çetesi israil, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor.

Kaynak, AA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir