• DOLAR 32.332
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2282.433
  • ...
Çavuşoğlu, sessiz kalan Arap ülkelerini eleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Antalya - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Aksu ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 5 yıl içinde sadece hizmet yapmadıklarını, Aksu’nun kronikleşmiş sorunlarını da çözdüklerini söyledi. İlçedeki tapu sorunlarını çözdüklerini anlatan Çavuşoğlu, Aksu’nun sorunlarına duyarsız kalmadıklarını ifade etti. 

"Neden terör örgütü ile ittifak kurdunuz?"
Ülkenin güçlenmesi, kalkınması ve bekası için bu seçimlerin önemli olduğunu anlatan Çavuşoğlu, bunun için Cumhur İttifakı ile seçimlere girdiklerini kaydetti. 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin el ele, kol kola verdiklerini vurgulayan Çavuşoğlu, "Bazıları 'Beka sorunu var mı?' diyor. Bazıları için beka sorunu olmayabilir. Yeni Zelanda'daki saldırıda terörist, Osmanlı'yı, Türkiye'yi, Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alıyorsa, o zihniyet yalnız değildir, beka sorunu vardır, FETÖ bugün eylemlerini devam ettiriyorsa, sınır ötemizde terör örgütleri varsa buna beka denmez de ne denir?" diye konuştu. 

"İlk tepkiyi Türkiye gösterdi"
Dünyanın her yerindeki mazlumların da Türkiye'den beklentileri olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, Türkiye'nin 1,8 milyar ümmetin sorumluluğunu taşıdığını vurguladı. 

ABD'nin Golan Tepeleri üzerinde İsrail egemenliğini tanıma kararına değinen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"ABD Başkanı'nın, Suriye'nin Golan Tepeleri'ni, yani topraklarını işgalci İsrail'in toprakları olarak tanıdığını imzaladığı o belge karşısında, bölgedeki Arap ülkelerinden bir ses çıktı mı? İlk tepkiyi kim gösterdi, Türkiye gösterdi. Avrupa Birliği bile tepki gösteriyor da bazı Arap ülkeleri, Amerika ve İsrail'in korkusundan sesini çıkaramıyor. Bunlar mı ümmetin davasına sahip çıkacaklar? Kutsal davalarımıza bunlar sahip çıkabilir mi? Tüm Arap ülkelerini söylemiyorum, bazıları geliyor, sitem ediyor. Ürdün'ü, Katar'ı kastetmiyorum. Kastettiklerim, Kudüs'te İsrail işgali karşısında Amerika'ya karşı boyun eğen, ses çıkaramayan ve Kudüs'ün hamisi Ürdün'e, Filistin Devlet Başkanı Abbas'a ve Filistin yönetimine 'Siz de sesinizi fazla çıkarmayın, biz Amerika'ya, İsrail'e karşı direnemiyoruz' diyen Arap ülkelerinedir benim sözüm. Bunu da söylemek hakkımızdır. Kimse sahip çıkmazsa bile, sesini çıkarmasa bile Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları, Devlet Bahçeli ve arkadaşları, Cumhur ittifakı olarak her zaman sesimizi çıkaracağız."

Bu açıdan Türkiye'nin güçlü olması gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, bu seçimin hayati derecede önem taşıdığını ifade etti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir