• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Teröristbaşı: “Golan'dan asla vazgeçmeyeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KUDÜS

Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı binasından, ABD'deki en etkili israil yanlısı lobi kuruluşu “amerika israil halkla ilişkiler komitesi”nin yıllık toplantısına telekonferans yoluyla katılan teröristbaşı binyamin netanyahu, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde dün başlayan ve bu sabah erken saatlere kadar devam eden barbar israil saldırılarına değinen netanyahu, "Güçlü bir şekilde cevap verdik. Daha fazlasını yapmaya hazırız. Devletimizi ve halkımızı korumak için ne gerekiyorsa onu yapacağız." dedi.

trump'a "Golan" teşekkürü

Teröristbaşı netanyahu konuşmasında ayrıca, "Golan Tepeleri'ndeki israil egemenliğini" tanıyan başkanlık kararnamesini imzalamasından dolayı trump'a teşekkür ederek, "başkan trump yine tarih yazdı. Bu büyük alkışı hak ediyor." ifadelerini kullandı.

Golan Tepeleri'nin önemine dikkati çeken teröristbaşı netanyahu, "Golan Tepeleri israil'in bir parçasıdır ve israil'in güvenliği ile tarihimiz için vazgeçilmez bir yerdir. Asla buradan vazgeçmeyeceğiz." dedi.

abd başkanı trump, dün beyaz saray'da terörist binyamin netanyahu ile yaptığı görüşmede "Golan Tepeleri üzerinde israil'in egemenliğini abd'nin resmen tanıdığını" ilan eden başkanlık kararını imzalamıştı.

trump, 21 mart'ta da twitter'dan, "52 yılın ardından abd için israil'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Terörist çapulcu çetesi israil, Suriye toprağı olan Golan Tepelerini 1967'den bu yana işgal altında tutuyor.

Kaynak, AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir