• DOLAR 32.598
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2438.467
  • ...
Bu bisiklet hem hafif, hem sağlam, hem de daha güvenli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Amerika’nın Kaliforniya eyaletine bağlı Sacramento’da gerçekleşen Kuzey Amerika El Yapımı Bisiklet Fuarı’nda (NAHBS- North American Handmade Bicycle Show) Allite’nin geliştirdiği sıradışı bir bisiklet ilgi odağı oldu. Süper magnezyumdan üretilen bisiklet, alıştığımız bisiklet deneyimini değiştirecek gibi görünüyor. Hatta, yakında bisikletlerin bu maddeden üretildiğini görebiliriz.

HAFİF VE GÜVENLİ

Nedir bu süper magnezyum? Ne işe yarar? Bisikletler bu maddeden üretildiğinde ne olur, ne değişir?

Bilindiği üzere bisiklet tasarımında en çok dikkat edilen unsur, bisikletin hafif olması.

Mümkün olduğunca hafif tasarlanan bir bisiklet aynı güç uygulandığında daha hızlı yol alır. Yani bisikletin hafif oluşu, aracın süratini de kullanan kişinin konforunu da en çok etkileyen unsur. Ancak bu noktada karşımıza güvenlik konusu çıkar.

Bisikletin sadece hafif olması, hafif bir maddeden tasarlanması yetmez, hafif, sağlam ve güvenli olması gerekir. Bisikletin alacağı darbelere karşı dayanıklı ve uzun süreli kullanımda verimli olması büyük önem taşır.

İşte bu yeni bisikletin üretildiği, ‘süper magnezyum’ diye adlandırılan madde, bu iki unsur açısından da büyük avantaj sağlıyor. Fuarda sergilenen bu özel bisiklet, alüminyumdan üretilmiş bir bisiklete göre üçte bir oranında daha hafif.

Hemen hafifliği ve sağlamlığı ile akla gelecek bir diğer madde olan titanyumdan üretilmiş bisiklete göre ise yüzde 50 oranında daha hafif.

Çelikten üretilmiş bir bisiklet ile kıyaslandığında ise yüzde 75 oranında daha hafif. Güvenlik, sağlamlık açısından baktığımızda alüminyum bisiklet ile kıyaslarsak darbelere 20 kat daha dayanıklı.

İnanılmaz değil mi? Üstelik bu bisiklet yüzde 100 geri dönüştürülebilir bir ürün.

 Kaynak, İTO

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir