• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.584
  • ...
"Zalimler Müslümanların dağınıklığından cesaret alıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

ABD'nin Başkanı Trump'ın Kudüs’ü siyonistlerin sözde başkenti ilan etmesinin ardından şimdi de işgal altındaki Golan Tepeleri'nde siyonist egemenliği tanımasına tepki gösteren Gaziantep halkı, zalimlerin İslam topraklarını işgal etme cesaretini İslam ümmetinin dağınıklığından aldığını söyledi.

Emperyalist ABD'nin Kudüs'ü işgalcilerin sözde başkenti olarak ilan etmesinin ardından şimdi de işgal altındaki Golan Tepeleri'nde siyonist egemenliği tanımasına Gaziantep halkı, sert tepki gösterdi. ABD Başkanı Trump’ın küstahça kararını İLKHA’ya değerlendiren Gaziantepliler, bu kararın Müslümanların nezdinde hiçbir geçerliliğinin olmadığını söylediler.

ABD'nin, kararına sert tepki gösteren Gaziantepliler, söz konusu küstah kararı tanımadıklarını ve tüm Müslümanların artık bu yaşananlardan bir ders alması, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeleri gerektiğini belirttiler.

Emperyalistlerin, işgalcilerin İslam topraklarını işgal etme ve Müslümanları katletme cesaretini İslam ümmetinin dağınıklığından aldığını söyleyen vatandaşlar, İslam ümmetine vahdet çağrısında bulundu.

“Müslümanlarda birlik ve beraberlik yoktur”

İslam ümmetinde birlik ve beraberlik olmadığı müddetçe emperyalistlerin bu tür kararları almaya ve Müslümanları katletmeye devam edeceklerini ifade eden Mustafa Karaoğlan, “Müslümanlar birlik ve beraberlik olursa affedersiniz o köpekleri tükürükleri ile boğarlar. Yıllardır Gazze'deki Müslümanlar bu çileyi çekiyorlar, hangi ülkeler kılını kımıldatıyor? Geçtiğimiz günlerde Yeni Zelanda'daki bir camide 50 Müslüman öldürüldü, hangi Müslüman ülkesi kalkıp bunlara bir kınama yaptı? Bu dünyanın acı sonudur. Çünkü Müslümanlarda birlik ve beraberlik yoktur. Zalimlerde istedikleri gibi at oynatıp istedikleri yere de sahip olurlar. Bunlar dönüp dolaşıp Türkiye'nin başına da gelirler.” dedi.

“Müslümanlar olarak birbirimize sahip çıkmıyoruz”

Söz konusu kararın ardından Gazze’ye yönelik saldırı yapıldığını hatırlatan Mehmet Kara da “Bir Türk vatandaşı olarak ben bundan çok üzüntü duydum. Allah ölenlere rahmet eylesin, kalanlara da sabırlar versin. Elimizden geldiği kadar biz o kardeşlerimize katılmak isteriz. Bundan çok üzüntü duyuyorum ama yapabileceğimiz bir şey yoktur. Biz Müslümanlarda birlik ve beraberlik yoktur. israil, Amerika'nın uşağıdır ve Amerika’nın desteğini alarak onlara uşaklık yapıyorlar. Dünyada sayı olarak Müslümanlar çoktur. Fakat birbirimize sahip çıkmıyoruz. Bundan dolayı artık bütün İslam alemine bir birine sahip çıkmasını istiyorum. Cumhurbaşkanımız bütün İslam ülkelerinin liderlerini toplayıp, artık bu birlik ve beraberliği sağlaması gerekiyor. Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Çünkü hep ezilenler Müslümanlardır. Gerçekten çok yazık.” ifadelerini kullandı.

“Artık bir şeyler yapmamız gerekiyor”

İslam ümmetinin ve Müslümanların artık harekete geçmesi gerektiğini belirten Abdullah Özbey ise şunları söyledi:

“Aslında bu konuda pek bir şey söylemeye gerek yoktur. Müslümanlar olarak bizim bir şeyleri söylemekten ziyade tepki vermemiz gerekiyor. Bizler gerekirse sokaklara dökülmeliyiz. Bu belki bir başkaldırı olarak algılanabilir ama bizim bunu yapmamız gerekiyor. Ben bir vatandaş olarak burada istediğim kadar konuşayım, istediğim kadar lanet edeyim, bunun hiçbir şeye bir faydası olmaz. Bizim daha sert bir şekilde tepki göstermemiz gerekiyor. Elimizden gelen her şeyi yapmamız gerekiyor. Şu an dilimizle tepki gösterebiliyoruz. Dilimizle yapamıyorsak gerekirse sokağa çıkalım. Çünkü oradaki Müslümanlar, bizim kardeşlerimiz. Bizim bir şeyler söylememekten ziyade artık bir şeyler yapmamız gerekiyor. Müslüman, Müslüman’ın kardeşidir. Müslümanlar olarak zaten biz her yerdeyiz, sadece bir yerde değil. Dünyanın dört bir yanına kollarımızı açmışız. Ama kimse ses çıkarmıyor, kimse bir tepki vermiyor. Ses çıkarmıyorsak bile bir tepki verelim, yani bir şeyler yapabiliriz. Bu konuda gerçekten ben çok üzülüyorum. Ben seni, sen beni koruyamazsan, İslam kardeşliği nerede kaldı?”

“Bütün Müslümanların bir araya gelmesi lazım”

İslam ümmeti içinde artık vahdet sağlanması gerektiğini belirten Yusuf Emre Harat da “Zaten bu yakın zamanda Yeni Zelanda'da bayağı bir Müslüman’ı öldürdüler. İnsanların artık sadece, ‘kahrolsun israil’ demekle yetinmemesi lazım. Belli bir şuura sahip olmalıyız. Bütün Müslümanların bir araya gelmesi lazım. Bir şeyleri boykot ederek bir yere varamıyoruz. Artık bilinçlenmemiz lazım. Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım. Zalimler, İslam coğrafyalarında Müslümanların büyüyüp ve gelişmesini istemiyorlar. Bütün her şeyi kendi hakimiyetlerine geçirmek istiyorlar. Kendileri başta olmak istiyor. Müslümanlarda birlik ve beraberlik olsa daha iyi olur. Aslında onlara fırsat vermememiz lazım. Gazzeli Müslümanlar bence çok cesur insanlar. Çünkü füzeye karşı sapanla mücadele ediyorlar. Bence bu büyük bir yüreklilik ve cesarettir. Birçok Müslümanın yapamadığını yapıyorlar. Bizim de bu insanlar kadar cesaretli olmamız lazım.” şeklinde konuştu.

“Müslümanların artık birleşmesi ve bir araya gelmesi lazım”

İsmet Doğan da “Müslümanların artık birleşmesi ve bir araya gelmesi lazım. İslam alemini ne yazık ki Hristiyanlar ve Yahudiler yönetiyor. ABD, Suudi Arabistan’ı, Suriye'yi Rusya yönetiyor. Müslümanların üzerinde din harici devletlerin olmaması lazım. Müslümanlar bu durumda olduklarından dolayı sürekli ezilmektedirler. İslam alemi birleşmezse bu iş yürümez ve Müslümanlar hiçbir şey anlayamaz, sürekli ezilirler. Bundan dolayı Müslümanların birleşmesi lazım. Müslümanların bir araya gelmesi lazım. Birlik ve beraberlik olması lazım.” diye belirtti.

“Müslümanlar olarak artık bir araya gelmeliyiz”

Dünyadaki bütün Müslümanların artık birleşmesi gerektiğini belirten Necat Gülsever de “Bu saldırılar sadece oradaki Müslümanlara yönelik bir saldırı değildir, bütün İslam alemine yapılan bir saldırıdır. Bu savaş Müslümanlar ile haçlıların savaşıdır. Bundan dolayı bizim de toplum olarak uyanmamız lazım ve artık bir araya gelmemiz lazım.” diye konuştu.

“Müslüman, Müslümana sahip çıkmak zorundadır”

Ali Beyhan da Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini belirterek, “Bu saldırıyı kınıyorum ve proteste ediyorum. Müslüman, Müslümana sahip çıkmak zorundadır. Eğer bizler bugün Müslümanlar olarak birbirimizi takip ediyorsak, Müslümanlar kardeşinin yanında olmak zorundadır. Birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Bugün onlara yapılan zülüm yarın bizlere yapılabilirler. İslam aleminin birlik ve beraberlik olması lazım. Birlik ve beraberlik olmazsa olmaz. Bizde birlik ve beraberlik olmadığı müddetçe bunlar Müslüman ülkelere her türlü istediklerini yaparlar.” şeklinde konuştu.

Ezgi Çevik de “Gazze’deki kardeşlerimize yardım diliyorum. Yöneticilerimizin Filistin’de, Gazze'deki insanlara yardım etmesi lazım. Diğer devlet büyüklerinin oradaki bu insanlara yardım etmesi lazım. Çünkü Gazze'de Müslümanlara zulüm ediyorlar. Filistin'deki Müslümanları sevmedikleri için zülüm ediyorlar. İslam ülkelerinin Müslümanlara yardım etmesi lazım.” dedi.

Mustafa Koçyiğit, Safiye Bulut, Ünal Kaya ve Niyazi Özcan da İslam düşmanlarının yaptıkları bütün zulüm ve haksızlıklarda, Müslümanların dağınıklığından güç aldığına dikkat çekerek, İslam ümmetine ve Müslümanlara vahdet çağrısında bulundular. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir