• DOLAR 32.567
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2427.958
  • ...
‘İçindeki Meryem’i uyandır’
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Erkan Yavuz/DOĞRUHABER

Tesettür Seferberliği Platformu, (TESSEP) Adana’nın Seyhan İlçesi’nde, ‘İçindeki Meryem’i Uyandır’ konulu bir seminer gerçekleştirdi. Seminere TESSEP Genel Koordinatörü Aynur Sülün, İl Temsilcisi Şehadet ekici ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“HER GENÇ KIZDA BİR MERYEM OLMA KABİLİYETİ MEVCUT”

Her genç kızda Meryem olma kabiliyetinin olduğunu dile getiren Aynur Sülün, “Yüce Rabbimiz, kitabında bizlere 34 yerde Meryem’e işaret ediyor. Üstelik bir sureye Meryem adı verilmiş. Hz. Meryem bizlere numune olarak gösterilmiş. O halde her genç kızda bir Meryem olma kabiliyeti mevcut. Eğer bu kabiliyet verilmeseydi, Hz. Meryem’e bu kadar yönlendirilmezdik. Çünkü onurlu bir yaşam, itibarlı bir yaşam onun şahsında var. O bir genç kızın nasıl itibarlı bir hayata sahip olabileceğinin işaretlerini taşıyor. Bugün bizlere itibarin, değerin kendini devamlı karşı tarafa ispat etmeye çalışma gayretiyle mümkün olabileceğini kadın düşmanları telkin ediyor. Halbuki Meryem bizlere itibarin da değerin de kendini muhafaza etmekten geçtiğini gösteriyor.” şeklinde konuştu.

“GENÇ KIZLARI ÖZGÜRLÜK ADI ALTINDA ESARETE YÖNLENDİRİYORLAR”

“Bir genç kız kendisini başkalarının göz zevkine adadığı oranda itibarini kaybeder.” Diyen Sülün, sözlerine şöyle devam etti: “Aslında bu değersizlik hissinden geliyor. Kompleksli bir anlayış. Fakat özgürlük kavramının içeriği devamlı kadının teşhiri, dış görünümü üzerinden ispat yarışı olarak sunuluyor. Halbuki başkalarının bakış açısına adanmış bir hayat bir genç kız için zindanı yaşamaktır. Genç kızları özgürlük adı altında esarete yönlendiriyorlar. Kazanan kapitalist sistem oluyor. Moda endüstrileri, kozmetik firmaları kazanıyorken genç kızlar kişiliğini kaybediyor. Meryem bize kendin olmayı, kendine razı olmayı, yani özgürlüğü ve ruhsal huzuru öğretiyor. Onun hayatında en belirgin kavram hayadır. Hayada bir hayat vardır. Kadının can damarı haya duygusudur. Haya, davranışlara, sese, söylemlere, bedene örtülen bir perdedir. Bu perde sağlam olduğu, korunduğu sürece kadının onuru, kimliği korunur. Kadının kimliği korunduğu oranda ailenin de toplumunda geleceği sağlam olur. Bugün kadını koruma adına kurulan tuzaklara karşı dikkatli olalım.”

“ZAMANIMIZI İYİ DEĞERLENDİRMEMİZE EN BÜYÜK ENGEL SOSYAL MEDYA”

TESSEP Adana Temsilcisi Şehadet Ekici ise, “Baktığımız zaman hepimiz işimizin çokluğundan, vaktimizin yetmiyor oluşundan şikayet ediyoruz. Sürekli yetişemediğimiz, vakit ayıramadığımız birşeyler var. Bu sorunun temelinde zamanımızı iyi değerlendirememek yatıyor. Zamanımızı iyi değerlendirmemize en büyük engel ise sosyal medya. Ders çalışmak için oturduğumuzda mesaj bildirimi geliyor ve telefonu elimize alıyoruz ve imtihan başlıyor. Rabbimiz o an bizi zamanımızla imtihan ediyor. Kitap okumak için oturuyoruz bir başka sosyal mecradan bildirim geliyor. Ailemiz muhabbet etmek için çağırıyor ama sosyal medyada görülecek çok önemli çok ilginç şeyler varmış gibi geliyor. Tüm bu durumların sonucunda elimizde kalan kaybedilmiş, israf edilmiş zaman, kaçırılmış fırsatlar oluyor. Ve asla telafisi yok. Ders çalışmaya ayırdığımız sürede ne olursa olsun o telefonu elimize almazsak, kitap okurken gelen bildirim seslerini duymazdan gelirsek, ailemizle vakit geçirmenin telefonla vakit öldürmekten daha faydalı olduğunu kavrayabilirsek imtihanı kazanan biz oluruz.” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir