• DOLAR 32.676
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2504.491
  • ...
DÜ'de "Geçmişten Günümüze Aile Korunması" paneli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Genç Yaklaşım Kulübü tarafından organize edilen "Geçmişten Günümüze Aile Korunması" adlı panel Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşti.

Panelde Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül selamlama konuşması yaptı.

Panele katılan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Avcı aile içi oluşan sıkıntı ve sorunları İslami açıdan değerlendirdi.

Avcı, Kur'an-ı Kerim'de aile hukukuna ait ayrıntılı hükümlere yer verildiğini, Hazreti Muhammed'in aile birliğinin devamı ve sevginin-saygının daimîliği ile ilgili hadislerinin olduğunu söyledi. Aile içinde oluşan geçimsizlik, sorumluluklar ve boşanmak konularında ayetlerdeki hükümlerden bahseden Avcı, yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.

Doç. Dr. Erdal Yerdelen ise kadın şiddeti ve kadının korunması üzerine konuştu.

Son olarak konuşan Dicle Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ömer Ergün de "Medeni Hukukta Ailenin Korunması" başlığı altında çocuğun korunması ve hakları, mal varlığının korunması, velayet hükümleri konusunda bilgiler verdi.

Programın sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu ve Genel Sekreter Dr. Kenan Yakuboğlu tarafından katılım sağlayan panelistlere plaket takdim edildi. (Ramazan Zeren – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir