• DOLAR 32.609
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2496.512
  • ...
9 Ürün Hakkında Toplatma Kararı Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MERKEZİ - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yılın 10 ayında 23 bin 633 farklı marka ve model ürünün denetlendiğini ve güvensiz bulunan 9 ürün için daha toplatma kararı verildiğini açıkladı. Bakan Ergün, toplatma kararı verilen ürünler arasında oda ısıtıcıları, gece lambası ve tost makinelerinin de bulunduğunu kaydetti.

Bakanlığı tarafından yürütülen Piyasa Gözetimi ve Denetimi Faaliyetleri ile piyasaya sunulan ürünlerin teknik mevzuatına uygunluğunu sağlayarak tüm kullanıcıların sağlığını, can ve mal güvenliğini ve çevreyi korumayı amaçlandığını belirten Ergün, bu kapsamda asansörler, elektrikli ekipmanlar, basınçlı ekipmanlar, gaz yakan cihazlar, makineler, otomotiv, aerosol kaplar, atex ürünleri, ayakkabılar, kazanlar, sivil kullanım amaçlı patlayıcılar, taşınabilir basınçlı ekipmanlar, tekstil ürünleri, teleferikler, hazır ambalajlı mamuller, zorunlu standartlar ve düzenlenmemiş alanda yer alan ürünler üzerinde denetim faaliyetleri yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü bildirdi.

9 Ürün İçin Toplatma Kararı
Bakanlığının denetim sorumluluğundaki ürünlerin, çoğu doğrudan tüketicilere de ulaşan ürünler olduğunu kaydeden Ergün, açıklamasına şöyle devam etti:

``Bu kapsamda Bakanlığımızca 2012 yılının ilk 10 aylık döneminde; toplam 23 bin 633 farklı marka/model ürün denetlenmiş, 2 bin 519`u uygunsuz bulunmuş ve uygunsuz bulunan ürünlere yönelik olarak 439 bin 337 lira idari para cezası uygulanmıştır. 90 adet farklı markadaki ürün teste gönderilmiş, testlerden yüzde 56`sı uygunsuzluk ile sonuçlanmış ve güvensiz bulunmuştur. Güvensiz bulunan 9 farklı marka/modelde ürün için toplatma kararı tedbiri uygulanmıştır. Yangın ve elektrik çarpma riskleri taşıyan bu ürünlere yönelik verilen toplatma kararlarından sekizi elektrikli ekipmanlar grubunda yer alan 4 farklı marka infrared oda ısıtıcısı, 2 farklı marka gaz detektörü, bir gece lambası ve bir tost makinesine ilişkin, biri ise basınçlı ekipmanlar ürün grubunda yer alan yangın söndürücüye ilişkindir.`` (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir