• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
Bu Zihniyetten Memlekete Hayır Yok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M. Erkan Yavuz- Muhsin Şenol/DOĞRUHABER

Yüz yıldan beri memleketin inancıyla barışık olamayan zihniyet seçim sürecinde dikkat etmelerine rağmen halkın inançlarına düşmanlık etmeyi sürdürdü. Ezana, imamlara ve İslam’a hiç çekinmeden saldırmaktan geri durmadılar. CHP zihniyetinin son günlerdeki skandallarını değerlendiren Yazar Yusuf Kaplan, “Kendi kültürünü, inanç değerlerini aşağılayan bir ana muhalefetin bu ülkede tutunabilmesi ve hizmet etmesi mümkün değil” ifadelerini kullandı.

SALA OKUYAN MÜEZZİNLE DALGA GEÇTİLER

Cumhuriyet Halk Partili ve İyi Partililer Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Akçay mahallesinde bir seçim irtibat bürosu açılışı için toplandı. Vaatler, konuşmalar devam ederken minarelerden Cuma selası yükseldi. CHP Balıkesir milletvekili Ensar Aytekin “manevi değerlere saygı” gereği konuşmasını bitirdi. Ama mikrofonun kapalı olduğunun zannedildiği anlarda sela okuyan imam hakkında ağıza alınmayacak ifadeler kullanıldı. Eski Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu,”Hoca bizimle …. geçiyor” diye hakaret ederken, karşısındaki de, “Ağdalı okuyor değil mi?” sözleriyle alay etti.

EZAN PROTESTO EDİLİRKEN CHP ORADAYDI

Taksim’de sözde 8 Mart kadınlar günü için toplanan güruh, ezan okunduğu sırada düdük ve ıslık çalarak ezana karşı saygısızlık yaptı. CHP İstanbul il başkanı ve CHP milletvekili de o gün oradaydı. Ayrıca CHP sözcüsü de basın toplantısında protestonun ezana yönelik olmadığını savunarak başka bir skandala imza attı.

KILIÇDAROĞLU, ‘TERÖRÜN KAYNAĞI İSLAM DÜNYASI’ DEDİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Yeni Zelanda'da Müslümanlara yönelik saldırı hakkında konuşurken arada "İslam dünyasından kaynaklanan terör" ifadesini kullanarak büyük skandala imza attı. Batının İslam ülkelerine yaptığı işgaller sonucu oluşturdukları terörü İslam dünyasına mal eden ifadeyi kullanan Kılıçdaroğlu; "IŞİD, El-Kaide dediğimiz örgütler kendi Müslümanlık anlayışlarını zorla dayatmaya çalışıyorlar. Eğer onların dediklerini yapmazsanız; katliniz vacip oluyor. İslam dünyasında yaşanan dram, İslam dünyasından kaynaklanan terör bütün dünyada farklı yorumlara yol açtı." dedi.

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ ADAYINDAN ÖLEN İMAMA TERBİYESİZLİK

CHP'nin Şişli Belediye Meclis üyesi adayı sözde sanatçı Levent Üzümcü ise skandal bir tweet atarak hayatını kaybeden imamı alaya alma terbiyesizliğinde bulundu. Denizli'de ağacın altında kalarak hayatını kaybeden imam Ramazan Akbaş'la dalga geçen Üzümcü,  "Ah be Ramazan... Bir imam kolay mı yetişiyor..." diye tweet attı. Daha önce de birçok kez İslam’a ve Müslümanlara yönelik iğrenç söylemlerde bulunan Üzümcü’nün son yaptığı skandala birçok kişiden tepki geldi.

“BU SİSTEMİN 100 YILDIR DAYATTIĞI LAİKLİK NEDEN TARTIŞILAMIYOR?”

CHP’nin kuruluşuna ve ilk yıllarına atıf yaparak ana muhalefet partisinin zihniyetini anlatan Yazar Yusuf Kaplan, “Bu ülke Tanzimat ile birlikte yönünü yitirdi. Cumhuriyet ile birlikte yörüngesini kaybetti. Bu ülkenin İslami kimlik ve İslami ruh kökleri önce dışarıdan müdahaleyle yönünü yitirdi. Daha sonra cumhuriyetle birlikte kendini inkâr etti bu ülke. Bunu Ahmet Hamdi Tanpınar söyledi. Kültürel bir inkâr süreci yaşandı. Dolayısıyla bu ülke fiilen işgal edilemedi ama yerli sömürgeciler tarafından içerinden zihnen sömürgeleştirildi. Kendi kendini sömürgeleştiren tek ülke belki Türkiye’dir. Bu sistem yüz yıldır laikliği dayatıyor. Biz konuştuğumuz zaman ise tartışılamaz diyorlar. Niye tartışılamasın? Bu din midir? Fransa’da bile bugün çatır çatır laiklik tartışılabiliyorken neden bu ülkede tartışılmaz olsun? İslam’ı eğitimden, kültürden, siyasetten uzaklaştırınca o boşluğu Kemalizm üzerinden doldurmaya kalktılar. Ama bunların iyiyi-kötüyü, güzeli-çirkini öğretecek bir felsefesi yok ki. Batıdan üretilmiş bir felsefeyi Türkiye’ye uyarlamaya çalıştılar sadece.” diye konuştu.

“KENDİ KÜLTÜRÜNÜ REDDEDEN BİR PARTİ BU ÜLKEYE HİZMET EDEMEZ”

Bu ülkenin medyası, kültür dünyası, ekonomisi ve eğitim sistemi hala bu ülkenin çocuklarının elinde değil diyen Kaplan şöyle devam etti: “Dolayısıyla olur olmaz her konuya saldırmayı fırsat biliyorlar. Kendi kültürünü, inanç değerlerini aşağılayan bir ana muhalefetin bu ülkede tutunabilmesi ve hizmet etmesi mümkün değil. Bu ülkenin değerleriyle hala kavgalılar ve bu ülkenin değerleriyle hala dalga geçiyorlar. Ezanla kavgalılar, bundan ötesi var mı? Bu ülkenin ruh köklerini oluşturan medeniyet birikimimizi sağlayan inancımızı küçümsüyorlar. Bunların yaptığını sömürgeciler bile yapamazdı. Maraş Fransızlar tarafından işgal edilirken Sütçü İmam, namusumuza el uzatıyorlar dedi ve bir direniş başlatarak onları def etti. 1970’li yıllara kadar Maraş’ın kurtuluşunu çarşaflı bir kadını sahneye çıkarıp çarşafını yırtarak kutladılar. Özgürlüğü bu şekilde sembolize ederek kutladılar. Bunu emperyalistler bile yapamazdı. Bugün de aynı zihniyet devam ediyor.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir