• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2284.383
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her yıl geleneksel olarak fidan dağıtım gerçekleştiren Şahinbey Belediyesi bu geleneğini bu yıl da sürdürmeye devam etti. Şahinbey Belediyesi tarafından ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 150 bin ücretsiz çam fidanı dağıtıldı.

Şehir merkezindeki Balıklı Parkı’nda dağıtılan fidanlardan almak isteyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde sıraya girdi. Alana getirilen top çam fidanları, poşetlendikten sonra dağıtılmaya başlandı.

Fidan dağıtım alanında vatandaşlara fidan dağıtan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, daha yeşil bir Gaziantep ve Şahinbey için 150 bin adet çam fidanı dağıtımına başladıklarını söyledi.

“3 milyon 500 bin adet fidan dağıttık”

Yeşili ve doğayı önemsediklerini bu nedenle de her yıl olduğu gibi bu yıl da fidan dağıtımına devam ettiklerini belirten Tahmazoğlu, “Vatandaşlarımıza 150 bin adet çam fidanı dağıtımına başladık. Daha önce de vatandaşlarımıza 900 bin adet zeytin ve fıstık fidanı ve bir milyon civarında çam fidanı dağıtmıştık. Bu süreçte toplamda 2 milyon fidan dağıtmış olduk. Onun dışında yaklaşık bir milyon 500 bin fidanı da biz kendimiz park ve bahçelerimize diktik. Şu ana kadar da 607 tane park yaptık ve Türkiye'nin en büyük parkını yani millet bahçesini Şahinbey'e kazandırdık. Kişi başına düşen yeşil alan sayısını 1,5 metrekareden 13,5 metrekareye çıkardık. Bizim amacımız; daha yeşil bir Gaziantep ve daha yeşil bir Şahinbey oluşturmaktır. Bu nedenle fidan dağıtımlarımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecek.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız