• DOLAR 32.367
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2325.254
  • ...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz Projeleri kapsamında hayvancılık yatırımlarının desteklenmesine ilişkin Dicle ve Kulp ilçelerinde konu ile ilgili toplantılar düzenlendi.       

Dicle Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü ile Dicle ve Kulp Tarım ve Orman İlçe Müdürlükleri tarafından Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Proje ile ilgili bilgilendirme ve değerlendirme toplantıları düzenlendi.

Çok sayıda üreticinin katıldığı toplantılarda görsel sunumlar eşliğinde projenin başvuru koşulları, hibe konuları ve hibe tutarı hakkında üreticilere yapımı tamamlanan projelerden görseller sunarak ayrıntılı bir şekilde bilgilendirme yapıldı. Toplantı sonrası teknik personeller tarından üreticilerin proje hakkındaki sorulara cevap verildi.

Toplantıda, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz Projeleri Kapsamındaki İllerde Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Projeden faydalanma şartları açıklandı.

Açıklamada, başvuru yapacak olan bireysel ve tüzel kişilerin başvuru tarihinden en az bir yıl önce Bakanlık Türkvet veri tabanına veya Koyun Keçi Kayıt Sistemine kayıtlı olması, başvuru yapacak olan bireysel ve tüzel kişilerin başvuru tarihinde hayvan varlıkları; en az 10, en fazla 50 baş anaç sığır veya en az 100 en fazla 200 baş anaç koyun-keçi kapasiteli aktif işletmeye sahip olması gerektiği bildirildi.

2019 yılı için başvuruların 19 Nisan'a kadar Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde alınacağı belirtildi. (Ramazan Zeren – İLKHA)