• DOLAR 32.331
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2299.086
  • ...

Camileri, medreseleri, kiliseleri, dar sokakları ve tarihi taş konaklarıyla farklı kültürlerin hoşgörüyle yaşadığı, yörede "gecesi gerdanlık gündüzü seyranlık" olarak tanımlanan kent Mardin'de, turizmde yakalanan ivmenin bu yıl da sürdürülmesi amaçlanıyor.

Mardin'de, geçen yıl turizmde yakalanan ivmenin bu yılda sürdürülmesi hedefleniyor. 5 milyon turist hedefiyle çalışmaların yapıldığı Mardin'de, otellerin dolu olduğu mart, nisan aylarında turistler misafirhane ve vatandaşların evlerine yönlendiriliyor.

Mardin Valisi Mustafa Yaman, bahar ayında kentte turist yoğunluğunun olduğunu belirtti.

Geçen yıl 3 milyon turist ağırladıklarını anımsatan Yaman, "Nevruzdan sonra Mezopotamya'da her yer yeşilleniyor. Bir bahar havası var şehrimizde. Yoğun bir turist yoğunluğu var. Birinci cadde ve diğer turizm alanlarımızın hepsi dolu. Otellerimiz de dolu. 2018 yılında şehrimizde günübirliklerle birlikte 3 milyon turist ağırladık. 2019 yılı ise bizim hedefi daha büyütme yılımızdı. Şu an 5 milyonun üzerinde turist bekliyoruz. İnşallah bu hedef de tutacak." dedi. 

Mart ve nisan aylarında otellerin tamamen dolu olduğunu aktaran Yaman, şöyle devam etti:

"Huzur devam ettikçe inşallah bu böyle devam edecek. Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak bu durumdan son derece mutluyum. Mart ve nisan aylarında bütün otellerin dolu olmasıyla Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak misafirhaneleri diğer gelen vatandaşlarımıza açıyoruz. Burada ki vatandaşlara da misafirlerin dışarıda kalmamaları adına evlerinde ağırlamaları tavsiyesinde bulunuyoruz. Gelen hiçbir misafirimizi geri döndürmeyeceğiz inşallah. Herkesi masal şehir Mardin'i görmeye davet ediyorum. Gerçekten görülmesi gereken bir şehir."

Yaman, yatırımcıları kentte yatırım yapmaya davet ederek gerekli kolaylığı göstereceklerini ifade etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)